Η συνάντηση Αλμέιδα-Μελισσανίδη μετά το χαμένο Πρωτάθλημα!

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ δίχως τρόπαιο, μετά το περσινό ιστορικό νταμπλ. Και αυτό από μόνο του καθιστά την σεζόν αποτυχημένη στο κομμάτι των διακρίσεων, όσο και αν εμφανίστηκε ανταγωνιστική στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και στον δύσκολο όμιλο του Europa League. 

Στο Κύπελλο Ελλάδος πάντως απέτυχε με πρόωρο αποκλεισμό και τελειώνει την χρονιά με αρκετά ερωτηματικά για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος για τρίτο διαδοχικό καλοκαίρι σχεδιάζει πια την νέα ΑΕΚ που καλείται να επιστρέψει στις διακρίσεις και στα τρόπαια με αυτόν επικεφαλής. 

Μάλιστα, ο «Τίγρης» αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την Λαμία την περασμένη Κυριακή περίμενε τον Αλμέιδα έξω από τα αποδυτήρια στην «Αγιά Σοφιά-ΟPAP Arena» όσο μιλούσε ο Αργεντίνος προπονητής της Ένωσης στην συνέντευξη Τύπου. 

Άλλωστε, ο Αλμέιδα και η διοίκηση έχουν κάνει ήδη τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, έχουν παρθεί αποφάσεις και αποχωρήσεις και μεταγραφές και ήδη δουλεύεται το αγωνιστικό πλάνο για την σεζόν 2024/25 με τα στελέχη της ΠΑΕ που ασχολούνται με τα μεταγραφικά. 

Να θυμίσουμε πάντως ότι η ΑΕΚ στις 23 Ιουνίου αναχωρεί για την Ολλανδία για προετοιμασία και ο χρόνος δεν είναι… απεριόριστος, αφού στις 25 Ιουλίου δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν για τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο Αλμέιδα πάντως καθημερινά βρίσκεται στα Σπάτα μετά το τελευταίο ματς και μαζί με τους συνεργάτες του δουλεύουν «πάνω» στη νέα ΑΕΚ, μελετώντας τι έκαναν οι παίκτες του ρόστερ πέρυσι (μετρήσεις κλπ) αλλά και υποψηφίους στόχους για την επόμενη σεζόν. Ο Αργεντίνος προπονητής θα πάει για λίγες ημέρες διακοπές στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα ταξιδέψει για την πατρίδα του, πριν γυρίσει μέσα Ιουνίου στην Ελλάδα για την προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων».

Τα συμβόλαια που τελειώνουν (Αραούχο, Αμραμπατ, Κάλενς, Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ, Χατζισαφί) είναι σε πρώτη γραμμή και στην ΑΕΚ θέλουν να ξεκινήσουν από εκεί. Ως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πρόθεση παραμονής για τους Αμραμπατ και Χατζισαφί και επίσης ως δεδομένη η αποχώρηση για Σιντιμπέ και Φαν Βέερτ. Ο Αραούχο είναι εκ προοιμίου μια δύσκολη υπόθεση, που περιέπλεξε ακόμα περισσότερο από τις δηλώσεις που έδειχναν παράθυρο παραμονής του Αργεντινού μετά το ματς με τη Λαμία. Οσον αφορά τον Κάλενς, παρότι αρχικά είχαν εκφραστεί θετικά στην ΑΕΚ για τον 32χρονο Περουβιανό στόπερ δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα για την αγορά του από την Χιρόνα με περίπου 800.000 ευρώ.

Από το Blogger.