H πρώτη αντίδραση Κούγια μετά την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό!

Ήταν έκπληξη όταν πριν από 6 μήνες η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε τη θέση τού αντιπροέδρου στον Αλέξη Κούγια. Είναι ακόμα μεγαλύτερη, σήμερα, που ο γνωστός ποινικολόγος, επικαλούμενος λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική, αλλά και την ποδοσφαιρική του αξιοπρέπεια, παραιτήθηκε από τη θέση του!

Τα έργα και ημέρες Κούγια στον Ολυμπιακό είναι γνωστά γιατί είναι νωπά, πρόσφατα, καθώς από την πρώτη στιγμή μίλησε για κάθαρση του ποδοσφαίρου μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ως στόχο ζωής για εκείνον, έκανε τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ενώ μετά από κάθε ματς (σε θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα) έβγαινε μπροστά να μιλήσει στην κάμερα για την ομάδα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Α. Κούγια λίγα λεπτά μετά από τη δημοσιοποίηση της απόφασής του, αλλά ο γνωστός ποινικολόγος δεν ήθελε να πει κάτι περισσότερο και μας παρέπεμψε στην αναλυτική δήλωσή του. Για να μεταφέρουμε το κλίμα της επικοινωνίας, όμως, ο κύριος Κούγιας ήταν εμφανώς στεναχωρημένος. Με ο,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι η παραίτηση ήρθε λίγες ώρες μετά τη δήλωση που προκάλεσε νομικό παροξυσμό για τον Άρη και τη Λαμία (οι Κίτρινοι ενημέρωσαν ότι θα κινηθούν νομικά), αλλά και την άποψή του για τον ΠΑΟΚ και το φετινό πρωτάθλημα, καθώς είναι σημαντικό ότι στην ανακοίνωσή του μιλάει ρητά για τον τρόπο έκφρασης των απόψεων. 

"Σήμερα, δυστυχώς, για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική μου αξιοπρέπεια, αλλά και ό,τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η εν γένει προσωπικότητά μου, η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή αλλά και η αυτοτέλειά μου στο πώς θα εκφράζω τις απόψεις μου για θέματα, τα οποία αφορούν είτε την επιστήμη μου, είτε την κοινωνία, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό και τις οποίες τίμησα ανιδιοτελώς με τον καλύτερο τρόπο", με τα δικά του λόγια. Που ίσως να δείχνουν και τον λόγο που αποχώρησε, τελικά, από τη θέση του.

Σε κάθε περίπτωση ο Α. Κούγιας δεν συνεχίζει στο ΔΣ τής ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει τη σιγουριά του για την κατάκτηση του Conference League. Αν και, όπως σχολιάζει, ο ίδιος δεν θα βρίσκεται στα αποδυτήρια για να το πανηγυρίσει.

Από το Blogger.