Τουρνουά Ακρόπολις: Επιστροφή στο ΣΕΦ μετά από 25 χρόνια

Τη δεύτερη μέρα, στις 10 Ιουνίου, η Εθνική Ομάδα, που καθοδηγείτο τότε από τον Κώστα Πετρόπουλο, λύγισε λίγο πιο δύσκολα την Αυστραλία με 68-64 και πρώτους σκόρερ τους Παπανικολάου και Κορωνιό με 16 πόντους έκαστος. Στον έτερο αγώνα της ίδιας μέρας, η Ιταλία κατέβαλε με 96-84 τη Ρωσία, κάτι που σήμαινε πως ήδη η ελληνική ομάδα ήταν νικήτρια του τουρνουά, καθώς οι Ρώσοι που αντιμετώπιζε την τελευταία αγωνιστική είχαν δύο ήττες, ενώ Ιταλία και Αυστραλία που μετρούσαν από μία, είχαν ηττηθεί από την Επίσημη Αγαπημένη.

Ο αγώνας με τη Ρωσία, πάντως, μόνο εύκολος δεν ήταν και το σύνολο του Κώστα Πετρόπουλου επικράτησε δύσκολα με 71-70 κι έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Γιαννούλη με 16 πόντους. Πολυτιμότερος της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Γιώργος Σιγάλας.

Λίγες μέρες αργότερα, στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, η επίσημη αγαπημένη δεν τα είχε καταφέρει και αποκλείστηκε από τον όμιλό της, με την 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 να έχει προηγηθεί. Το τουρνουά Aegean Ακρόπολις, πάντως, έβγαλε… πρωταθλητή Ευρώπης, αφού την κούπα σήκωσε η Ιταλία, η οποία είχε καταταγεί 2η στο τουρνουά, με 3η την Αυστραλία και 4η τη Ρωσία. Η τελευταία, από την πλευρά της, πήρε την 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ του 1999.

Από το Blogger.