Άγνωστοι έγραψαν απειλητικά μηνύματα στο σπίτι του διαιτητή των τελικών της Basket League Ηλία Καρπάνου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΔΚΕ, ανέφερε ότι άγνωστοι έγραψαν απειλητικά μηνύματα έξω από το σπίτι του διαιτητή του Ηλία Καρπάνου, ο οποίος ήταν στην διαιτητική τριάδα του Game 1 των τελικών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό, στην νίκη των “ερυθρόλευκων” στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στον τοίχο του σπιτιού του στην Πάτρα, κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση της ΟΔΚΕ, η οποία έβγαλε χθες (8/6) σχετική ανακοίνωση, καταδικάζοντας το συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης, που αν μη τι άλλο προκαλούν λύπη σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα,

Υπενθυμίζουμε και Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση,

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος στηρίζει όλους τους Διαιτητές της και προασπίζει το κύρος τους.

Καταδικάζει κάθε πράξη βίας και εκφοβισμού τόσο προς τους διαιτητές αλλά και στα πρόσωπα των οικογενειών τους, με αφορμή την χθεσινή καταδικαστέα πράξη στην οικία ενός από τους συμμετέχοντες διαιτητές των τελικών της Basket League.

Η Ομοσπονδία μας -όπως πάντα πράττει μέχρι σήμερα-, θα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές κάθε στοιχείο που αποτελεί στοιχείο έκνομης ενέργειας σε βάρος των διαιτητών μας, εφόσον πρόκειται για συμπεριφορά αυτεπαγγέλτως διωκόμενη.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη στους Έλληνες Διαιτητές που είναι υψηλότατου επιπέδου και άρτιες προσωπικότητες.

Οι αγώνες κερδίζονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου με όλα τα ανθρώπινα λάθη παικτών και διαιτητών.

Σε όποιους θέλουν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα με δηλώσεις τους ή αναρτήσεις και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, απλά τους ενημερώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την προσβολή της προσωπικότητας των διαιτητών μας.

Επίσης καλούμε σε συνεργασία όλους τους φορείς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων της σειράς των τελικών της Basket League”.

Από το Blogger.