Μάκης Αγγελόπουλος: «Πριν από τρία χρόνια είχα πρόταση για να δώσω την ΑΕΚ»

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των φίλων της ΑΕΚ για δεύτερη φορά, με τον ίδιο να τονίζει πως πριν τρία χρόνια του είχε προταθεί να πουλήσει την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν γίνεται προσπάθεια να βρεθεί "συμπαίκτης" στην ΚΑΕ, ώστε να τον βοηθήσει στο οικονομικό κομμάτι: «Προσπάθειες πάντα γίνονται και μιλάμε με πάρα πολλούς ανθρώπους. Πρέπει πάντα να ξέρεις με ποιον μπορείς να συνεργαστείς, τι μπορεί να προσφέρει και ποια είναι η προστιθέμενη αξία που θα φέρει.

Πριν τρία χρόνια, σε εκείνη την συνέντευξη, είχε έρθει ένα fund - όταν είχαμε και οικονομικά προβλήματα - και μου είχε κάνει μία πρόταση, να αγοράσει τις μετοχές σε δύο δόσεις. Πέντε εκατ... ευρώ για το 51% και άλλα 2.5 εκατομμύρια σε βάθος τριετίας για το υπόλοιπο. Τέλος πάντων, τους είπα ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα, δεν το βλέπω έτσι, αλλά αν έχουν διάθεση να βάλουν χρήματα για την ομάδα να βελτιωθεί και μετά να δούμε πώς θα πάρουν την πλειοψηφία.

Δεν ήταν αυτή η πρόθεση, δεν προχώρησε, επανήλθαν και πέρυσι με βελτιωμένη πρόταση, αλλά είμαστε καλύτερα οικονομικά και δεν το συζήτησα καν, γιατί και η προσέγγιση όλη δεν ήταν αυτή που θα ήθελα για την ΑΕΚ. Αυτό με είχε απασχολήσει, γιατί κάποια στιγμή και εγώ θα αποχωρήσω από την ΑΕΚ. Η έξοδος είναι δεδομένη σε μία επένδυση για όλους και με έχει απασχολήσει να βρεθεί ένας ΑΕΚτζης με την δική μου τρέλα - κάτι δύσκολο. Ή να βρεθεί κάποιος που θα έχει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει τα χρήματα που έχω επενδύσει στην ΑΕΚ, δύσκολο. Αλλά νομίζω πως όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το δούμε αυτό και πώς θα γίνει.

Θυμίζω ότι εγώ δεν μπήκα στην ΑΕΚ για να κερδίσω. Δεν ήταν οικονομικό το κίνητρο, προφανώς. Μικρός, την δεκαετία του 80' διάβαζα για τα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου και το όνειρο που έκανα ήταν πότε θα πάρει την ΑΕΚ ο Ωνάσης ή ο Λάτσης, να έχουμε την οικονομική αυτοδυναμία και να κάνουμε τις μεταγραφές που θέλουμε. Μεγάλωσα με αυτή την αγωνία. Κάποια στιγμή, σκέφτηκα ότι αφού είχα την δυνατότητα, αυτό που ονειρευόμουν για το ποδόσφαιρο για κάποιον άλλο, γιατί να μην το κάνω για ένα τμήμα που υποφέρει.

Αυτή την σκέψη είχα κοιτώντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη και αφού είχα την δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα της καρδιάς μου, έπρεπε να το κάνω. Και κάπως έτσι ξεκίνησα το 2015 στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου με τις πρώτες 280.000 και φτάσαμε αισίως στα 21.5 εκατομμύρια. Η στιγμή της εξόδου θα μας απασχολήσει κάποια στιγμή. Προφανώς δεν θα είμαι εδώ για πάντα.

Αφού ολοκληρώσω αυτό που έχω οραματιστεί για την ΑΕΚ, γίνουν όλες οι επενδύσεις στο γήπεδο, μετά νομίζω λίγα θα έχω να προσφέρω και θα δούμε το κομμάτι αυτό»

Για τον λόγο που δεν χτίζει ελληνικό κορμό, παρά κάθε χρόνο πορεύεται με νέους ξένους: «Ο ελληνικός κορμός, για να γίνει, πρέπει να υπάρχουν Έλληνες παίκτες. Από ότι βλέπουμε στην Ελλάδα, ανακυκλώνεται μία σειρά παικτών από την μία ομάδα στην άλλη, από αυτούς που δεν πάνε στην Ευρωλίγκα. Δεν βλέπουμε κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο.

Είναι στις προθέσεις μας βέβαια φέτος και κάνουμε συζητήσεις για μερικά παιδιά - που είναι σε καλή ηλικία - και μπορούν να είναι μία βάση κορμού με τους 5-6 Έλληνες που έχουμε. Συζητάμε για δύο παιδιά σε πολύ καλή ηλικία που μπορούν να δημιουργήσουν έναν κορμό. Στα πλάνα είναι αυτό, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες»

Από το Blogger.