Σενάρια για Παναθηναϊκό και Ουριέλ Αντούνα

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση τουλάχιστον δύο εξτρέμ -εάν δεν υπάρξει αποχώρηση- και ένα όνομα που επανέρχεται στο προσκήνιο είναι αυτό του Ουριέλ Αντούνα, που είχε απασχολήσει την ομάδα έντονα και επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σύμφωνα με τον Αντριάν Εσπάρτσα Οτέο, δημοσιογράφο του TUDN, το «Τριφύλλι» προσέγγισε εκ νέου την Κρουζ Αζούλ για τον 26χρονο εξτρέμ, αλλά σε πρώτη φάση διαπιστώθηκε μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα «θέλω» των Μεξικανών και την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Μένει να φανεί κατά πόσο ισχύουν τα σχετικά σενάρια και εάν πράγματι οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν και φέτος να αποκτήσουν τον συγκεκριμένο παίκτη.

Ο 25χρονος εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Σάντος Λαγκούνα και η Μάντσεστερ Σίτι δεν άργησε να εντοπίσει το ταλέντο του, αγοράζοντάς τον τον Ιούλιο του 2017 για την Κ23.

Ο Αντούνα δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των Πολιτών και δόθηκε κατά σειρά δανεικός σε Χρόνινγκεν και Λος Άντζελες Γκάλαξι, με τις οποίες μέτρησε 22 συμμετοχές και 34 συμμετοχές με 6 γκολ και 7 ασίστ αντίστοιχα.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Τσίβας έδωσε σχεδόν 10 εκ. ευρώ στην Σίτι για να τον κάνει δικό της και με την φανέλα της έπαιξε συνολικά 64 φορές, έχοντας ως απολογισμό 6 γκολ και 8 ασίστ. Από τον Ιανουάριο του 2022 παίζει στην Κρουζ Αζούλ, με την οποία μετράει 102 εμφανίσεις με 27 γκολ και 14 ασίστ.

Σε εθνικό επίπεδο είναι 62 φορές διεθνής με το Μεξικό και μετράει 14 γκολ, ενώ έχει περάσει από τις Κ20 και Κ21 αλλά και την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του.

Από το Blogger.