«9» ομάδες της Basket League απαιτούν να… πέσουν τα μπάτζετ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού!

Τα νερά στην ελληνική μπασκετική σκηνή φαίνεται να αναστατώνονται, καθώς εννέα ομάδες της Basket League έχουν καταθέσει προτάσεις για σημαντικές αλλαγές στην οικονομική δομή του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά, απαιτούν την εφαρμογή ενός «Salary Cup», μιας οικονομικής περιοριστικής μέτρησης που θα θέσει ανώτατα όρια στα μπάτζετ των ομάδων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, πρωτοστάτησε σε αυτήν την πρωτοβουλία, καθιστώντας σαφές ότι οι μεγάλες δαπάνες πρέπει να αντισταθμιστούν με ένα δίκαιο και ισορροπημένο σύστημα.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους δύο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι οποίοι απειλούν με αποχώρηση από την κεντρική διαχείριση του πρωταθλήματος, εάν εγκριθεί η πρόταση.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει σημαντικό ντόρο στην ελληνική μπασκετική κοινότητα και φαίνεται να έχει προκαλέσει επίσης προβλήματα στον τομέα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να φέρουν απαντήσεις σε αυτήν την απρόβλεπτη εξέλιξη και να κριθεί το μέλλον της Basket League στην Ελλάδα.

Από το Blogger.