Προολουμπιακό Τουρνουάα: Ο Κ. Χαραλαμπίδης αναλύει το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Αίγυπτο

Η Εθνική Ανδρών έκανε μια καλή εκκίνηση στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία και απόψε (21.00) θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, νικώντας και την Αίγυπτο στο κλείσιμο της πρώτης φάσης της διοργάνωσης. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης επισημαίνει το στιλ παιχνιδιού του σημερινού αντιπάλου της Εθνικής και τον τρόπο που πρέπει αυτό να αντιμετωπιστεί.

«Η Αίγυπτος είναι μια ομάδα που έχει κάποια σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της, άρα και μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Παίζουν αρκετό ποστ, τόσο με τα πεντάρια όσο και με τα τεσσάρια και έχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν από μέσα στη ρακέτα ή να δημιουργήσουν καταστάσεις.

Από την άλλη πλευρά, έχουν και κάποιους επικίνδυνους σουτέρ και πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη σημασία στο πώς θα λειτουργήσουμε αμυντικά, προκειμένου να μην τους δώσουμε εύκολα σουτ.

Ο Μετβάλι, ο Τζέντι, ο Μαχμούντ και ο Ελ Σέιχ, είναι αθλητές με ποιότητα, το παιχνίδι τους έχει κατεύθυνση και στόχους και ο τρόπος του προσομοιάζει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ως προς τον τρόπο που θέλουν να εκτελέσουν.

Εμείς πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή αμυντικά και στην επίθεσή μας να διαβάσουμε σωστά την άμυνά τους την οποία αλλάζουν σε διάφορες μορφές, οπότε πρέπει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση για το πώς θα λειτουργήσουμε με βάση την άμυνα που θα χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί καθαρά από τον τρόπο που εμείς θα το προσεγγίσουμε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά”.

Από το Blogger.