Φιλίποβιτς: «Οδηγός μας στο Προολυμπιακό ό,τι κάναμε στην Τουρκία»

Η Τουρκία χρειάστηκε να προκριθεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά νικώντας τον Αύγουστο του 2023 την Τουρκία εκτός έδρας και τώρα πιθανώς να κληθεί να κάνει το ίδιο στην Ελλάδα για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο γκαρντ της Ιγκοκέα έδωσε το στίγμα λίγο πριν την αποψινή πρεμιέρα της ομάδας του απέναντι στην Σλοβενία.

-Πώς κύλησε η προετοιμασία για το Προολυμπιακό Τουρνουά;

«Κάναμε μια προετοιμασία δύο εβδομάδων και δώσαμε κάποια φιλικά που μας έδωσαν την αίσθηση πως πρέπει να παίζουμε ομαδικά για να έχουμε επιτυχίες. Ο χρόνος ήταν λίγος, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες».

-Έχετε κάποια παιδιά στο ρόστερ με περισσότερη εμπειρία. Πόσο σημαντικό είναι για σας αυτό;

«Έχουμε ένα δεμένο γκρουπ παικτών, είμαστε όλοι φίλοι. Σίγουρα υπάρχουν κάποια παιδιά με περισσότερη εμπειρία και περιμένουμε από αυτούς να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους».

-Πήρατε την πρόκριση για το Προολυμπιακό νικώντας την Τουρκία εκτός έδρας. Ήταν αυτή η παρουσία για σας ένας φάρος για το τουρνουά του ΣΕΦ;

«Ασφαλώς, η νίκη επί της Τουρκίας είναι οδηγός για μας. Ακόμη και το γεγονός ότι κερδίσαμε εκτός έδρας είναι κάτι που τόνωσε την αυτοπεποίθησή μας και θέλουμε να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο και στο Προολυμπιακό Τουρνουά».

-Πόσο σημαντικό είναι για σας το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Σλοβενία;

«Το φορμάτ είναι ιδιαίτερο. Πρώτος στόχος είναι να πάμε στα ημιτελικά, αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν προτρέχουμε. Πρώτα έχουμε μπροστά μας τη Σλοβενία, που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μετά αντιμετωπίζουμε τη Νέα Ζηλανδία και ελπίζουμε για το καλύτερο και στη συνέχεια, αν φτάσουμε στους αγώνες του Σαββατοκύριακου».

-Ποια είναι η άποψή σου για την ελληνική ομάδα;

«Με την έλευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο αναμφίβολα γίνεται ακόμη πιο δυνατή. Ούτως ή άλλως, πάντως, έχει έναν κορμό παικτών που αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί, ανήκουν σε ομάδες υψηλού επιπέδου, έχουν ποιότητα και εμπειρία, ενώ φυσικά αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα ότι θα παίζουν μπροστά στο κοινό τους. Όμως είναι μια διοργάνωση με έξι ομάδες, μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Όλες οι διεκδικήτριες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Από το Blogger.