Χένρικ Ροντλ: «Η Αίγυπτος είναι το αουτσάιντερ, να κυνηγήσουμε το… θαύμα»

Ο προπονητής της Αιγύπτου, Χένρικ Ροντλ μίλησε για την συμμετοχή της ομάδας του στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (2-7/7) και τα όσα περιμένει από τους παίκτες του.

–Η συμμετοχή σας στο Προολυμπιακό Τουρνουά, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την Αίγυπτο;

«Είναι τιμή για εμάς να αποτελούμαστε μέλος του Προολυμπιακού Τουρνουά. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην Αίγυπτο τα τελευταία 2-3 χρόνια και η πρόκριση στο Προολυμπιακό είναι ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα για την χώρα. Είναι μια χώρα που ασχολείται με το μπάσκετ και βελτιώνεται συνεχώς. Το μέλλον είναι λαμπρό και κοιτάμε να κυνηγήσουμε το… θαύμα».

-Τι εικόνα θα περιμένουμε να δούμε στο παρκέ από την ομάδα σας;

«Είναι ένα γκρουπ παικτών που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους για αρκετά χρόνια. Είναι ενωμένοι. Θα δείτε μια ομάδα να παίζει σκληρά, να το παλεύει για 40 λεπτά. Να προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να μπορέσει να κερδίσει κάθε παιχνίδι».

–Στην πρεμιέρα σας θα αντιμετωπίσετε την Δομινικανή Δημοκρατία. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για αυτό το ματς.

«Σε αυτή την διοργάνωση είμαστε το αουτσάιντερ. Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι μια εξαιρετική και ταλαντούχα ομάδα, αλλά νιώθω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα παλέψουμε για τη νίκη».

-Το δεύτερο παιχνίδι σας είναι κόντρα στην Εθνική Ελλάδας. Τι περιμένετε από αυτή την αναμέτρηση;

«Δεν νομίζω ότι οι παίκτες μου έχουν ιδέα τι θα συμβεί. Θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για εκείνους αυτό το ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, όσο μπορούμε».

-Το γεγονός πως δεν έχετε άγχος, είναι ένα έξτρα «όπλο» για εσάς σε σχέση με άλλες ομάδες που έχουν πίεση;

«Πιστεύω ότι ο καθένας έχει πίεση. Οι παίκτες μου ξέρουν καλά ότι θα τους δει αρκετός κόσμος. Θα τους δει η χώρα και περιμένουν πολλά από εκείνους. Θα είναι ενθουσιασμένοι και θα κάνουν τα πάντα για να νικήσουν».

Από το Blogger.