Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος αναλύει το παιχνίδι της Κροατίας

Η Εθνική Ανδρών έφτασε στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ και απόψε (7/7/, 21.00) αντιμετωπίζει την Κροατία με στόχο το πολυπόθητο “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς αγώνες,. Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, περιγράφει τα βασικά στοιχεία του τρόπου παιχνιδιού των Κροατών και το πώς αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Η Κροατία είναι μια ομάδα με ποιότητα, ταλέντο και ξεκάθαρους και ευδιάκριτους ρόλους. Εχει κύριους δημιουργούς από το παιχνίδι του ποστ τους Σάριτς, κυρίως σαν δημιουργό και Ζούμπατς σαν εκτελεστή.

Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό μέσα από την παρουσία των ψηλών της στη ρακέτα με διάφορα formation και από ‘κει και πέρα υπάρχει ο Χεζόνια, ο οποίος διαθέτει κάτι το διαφορετικό και την εκτέλεση σε  transition παιχνίδι και σε καταστάσεις pick n’ roll  και iso.

Ο Σμιθ είναι ένας γκαρντ που έδειξε και στο παιχνίδι με τη Δομινικανή Δημοκρατία ότι μπορεί να δώσει τις λύσεις, ένας αθλητής που μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην ομάδα του.

Εμείς από  την πλευρά μας πρέπει να δείξουμε το γνωστό αμυντικό μας πρόσωπο, να πιέσουμε πάρα πολύ τις μπάλες ώστε να μην επιτρέψουμε να φτάσει η δημιουργία του αντιπάλου στο ποστ.

Η βασική μας αρχή είναι πάντα η αμυντική μας προσήλωση και από ‘κει και πέρα, να προσπαθήσουμε να τρέξουμε και να ανοίξουμε το γήπεδο ώστε να χτυπήσουμε στον αιφνιδιασμό.  

Οι Κροάτες έχουν κάποιες αδυναμίες και θα προσπαθήσουμε μέσα από την επιθετική μας λειτουργία να τις εκμεταλλευτούμε για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Από το Blogger.