Ντίνος Μήτογλου: «Έχουμε το υλικό να ζήσουμε το όνειρο»

Η Εθνική Ομάδα πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σφραγίζοντας το εισιτήριο με το τελικό 80-69 επί της Κροατίας στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ, επιστρέφοντας στη γιορτή του παγκοσμίου αθλητισμού, ύστερα από 16 χρόνια. Ο Ντίνος Μήτογλου αναφέρθηκε στην επίτευξη του μεγάλου στόχου και το τι μπορούμε να περιμένουμε από τη «γαλανόλευκη» στο Παρίσι.  

«Η Εθνική Ομάδα είχε να πάει 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλη επιτυχία, ζούμε ένα όνειρο και είμαστε διψασμένοι να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Ο δρόμος μας δεν τελειώνει εδώ, καθώς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πόσο ποιοτική ομάδα έχουμε, αλλά σίγουρα όλοι μας εκπληρώνουμε ένα μεγάλο όνειρο με τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να το χαρούμε αυτή τη στιγμή και να ξαναπιάσουμε στις επόμενες μέρες δουλειά, ώστε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο διεθνής φόργουορντ.

Το όνειρο για τον Μήτογλου, όμως, δεν τελειώνει δώ: «Το όνειρό μας, εφόσον συνεχίσουμε να δουλεύουμε τόσο καλά και να είμαστε προσγειωμένοι, με χαμηλά το κεφάλι, μπορεί να είναι πολύ υψηλός, ακόμη κι ένα μετάλλιο».

Αναφορικά με τα στοιχεία, που οδήγησαν στην πρόκριση, ο ίδιος επεσήμανε: «Θεωρώ, ότι φτάσαμε στην πρόκριση χάρη στην αύρα και την νοοτροπία νικητή, που είχαμε. Αγωνιστικά έχουμε πολλές επιλογές στην άμυνα και την επίθεση, ακουμπώντς την μπάλα μέσα και έξω. Έχουμε κορμιά, έχουμε μέγεθος, έχουμε πολλά στοιχεία στο παιχνίδι μας, που μπορούν να μας φέρουν ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Εθνική Ομάδα κατάφερε να αγωνιστεί με αυτό τον τρόπο και να φτάσει εκ νέου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με λίγες μέρες στη διάθεσή της για προετοιμασία και καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις με την χημεία και την ομοιογένειά της: «Η προετοιμασία μας δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε λίγες μέρες μπροστά μας και ο κόουτς είχε να διαχειριστεί διάφορες καταστάσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έχουμε μια εξαιρετική χημεία κι έχουμε μια νοοτροπία νικητή. Ο κόουτς μας όρισε τους στόχους από την πρώτη μέρα και εμείς τους πετύχαμε».

Από το Blogger.