Η Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης για το 2022

Με τη νίκη της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε μία τρομερή σεζόν το 2022, η οποία και την βρήκε στην κορυφή της Ευρώπης στον ακοντισμό, πριν καν κλείσει τα 20 χρόνια της.

Ως εκ τούτου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έλαβε και τον τίτλο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας στην Ευρώπη, στο σχετικό γκαλά της ομοσπονδίας, στο οποίο έδωσαν το “παρών” και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο διευθυντής αγώνων Ανδρέας Γκόγκας και ο τεχνικός διευθυντής, Χρήστος Μελέτογλου.

Η Ελίνα Τζένγκο έγινε δε, η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο, με την Κατερίνα Στεφανίδη να είναι η μόνη που είχε αναδειχθεί κορυφαία Γυναίκα της Ευρώπης το 2017.

Οι δηλώσεις της Τζένγκο

«Μετά την κακή εμφάνιση στο Όρεγκον πολλοί μου έλεγαν πως είμαι ακόμη μικρή για να μπορέσω να σταθώ δίπλα στις κορυφαίες του αγωνίσματος. Όμως εγώ πιστεύω πως ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Όταν προσπαθείς και δουλεύεις σκληρά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Πήγα στο Ευρωπαϊκό και κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο του Μονάχου ένιωθα καλά και σε θέση να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό».

Από το Blogger.