Γιοβάνοβιτς: «Οι παίκτες ακολουθούν πιστά το πλάνο και δείχνουν διάθεση και πειθαρχία»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στην «Cosmote», για την εικόνα των παικτών του φέτος, τα δύο στο ματς με την Λαμία αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην «Cosmote»:

Για την αγωνιστική πειθαρχία που δείχνουν οι παίκτες του:

«Νομίζω πως οι ποδοσφαιριστές μου από το ξεκίνημα της χρονιάς δείχνουν και αγωνιστική πειθαρχία και διάθεση. Το κάνουν σε παιχνίδι που χρειάζεται πολύ τρέξιμο και μεγάλη προσπάθεια σωματικά, το κάνουν και όταν απέναντι μας έχουμε ομάδες που κλείνονται και δεν μας αφήνουν χώρους, ακολουθώντας με υπομονή πιστά το πλάνο και γι’ αυτό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Για τα δυο γκολ απέναντι στη Λαμία, που ήρθαν ωραία συνδυασμένη προσπάθεια και στημένη φάση:

«Προσπαθούμε να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας στους συγκεκριμένους τομείς και κόντρα στη Λαμία είχα όντως δύο τέτοιες φάσεις που μας έδωσαν γκολ. Στο πρώτο μπορέσαμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα γρήγορα ανάμεσα στις γραμμές και να πετύχουμε γκολ πριν οργανωθεί καλά η άμυνα, στο δεύτερο εκμεταλλευτήκαμε μια στημένη φάση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό απέναντι σε ομάδες που σε περιμένουν. Θέλουμε να παίζουμε γρήγορα και απλά, αλλάζοντας πάσες και τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο και πρέπει να το βελτιώσουμε. Όσον αφορά τις στατικές φάσεις, θα πρέπει να είμαστε καλοί και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα».

Για την επόμενη τετράδα αγώνων που ξεκινά με το ματς με τον Άρη και αν έχει δει αλλαγές στην τακτική του με την έλευση του Πάρντιου:

«Εσείς μπορεί να το βλέπετε έτσι (ως τετράδα αγώνων) αλλά εμείς οι προπονητές κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε το ματς με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Βόλο, ο οποίος είναι στα μάτια μου η πιο ευχάριστη εικόνα του πρωταθλήματος παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας πάρει κάποια εξαιρετικά αποτελέσματα. Ούτε τον Παναιτωλικό ή τον Ατρόμητο που δείχνουν επίσης βελτιωμένη εικόνα. Από πέρυσι που είμαι στην Ελλάδα ξανά, έχω διαπιστώσει πως ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει ικανότητα ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, μπορεί να τα πάει καλά οργανώνοντας επιθέσεις ή στο transition που είναι επικίνδυνος. Έχει ποιότητα και προσωπικότητα ως ομάδα, δεν έχω δει τρομερές αλλαγές συγκριτικά με πέρυσι αν και άλλαξε προπονητή. Αξίζει τον απεριόριστο σεβασμό μας, είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος και το μεταξύ μας παιχνίδι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Από το Blogger.