Ο Τσαϊρέλης στη 15άδα των αγώνων με τον Προμηθέα

Με κάποια προσωπικά επιτεύγματα άφησε το παρκέ του PAOK Sports Arena ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, παρότι περιορίστηκε σε μία συμμετοχή 8:41 λεπτών…

*Πραγματοποιώντας την 37η εμφάνιση του με τη φανέλα του Προμηθέα στην Basket League –έπαιξε στην ομάδα της Πάτρας και στη σεζόν 2018-19- μπήκε στη 15άδα της σχετικής λίστας, αφού ξεπέρασε τους Τόνι Μέιερ και Χάρη Γιαννόπουλο που είχαν από 36.

*Έφτασε συνολικά τα 354 παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και «σκαρφάλωσε» μία θέση στη σχετική λίστα. Είναι πλέον στην 24η θέση αφήνοντας πίσω του τον Χριστόφορο Στεφανίδη.

*Με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε, ξεπέρασε τα 600 στην καριέρα του ενώ έχοντας 2/2 βολές μπήκε στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας του Προμηθέα. Έφτασε τις 42 εύστοχες και προσπέρασε τους Ντάνι Αγκμπελίς και Κέντρικ Ρέι που είχαν από 41.

Κατά τα άλλα για τον Προμηθέα…

*Ο Βασίλης Μουράτος συμπλήρωσε τα 150 παιχνίδια στην Basket League στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου 2014 με τον Ολυμπιακό (Ολυμπιακός-Απόλλων Πάτρας 82-56). Ο διεθνής γκαρντ έκανε την πιο παραγωγική, φετινή εμφάνιση του αφού σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του σε πόντους (8), ριμπάουντ (7) και ασίστ (5).

*Με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε σε αυτό το παιχνίδι, ο Νίκος Γκίκας έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην Basket League που έφτασε τα 300.

Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ σημείωσε την κορυφαία επίδοση «οικονομίας» του φετινού Προμηθέα με συντελεστή +7 (6 ασίστ + 2 κλεψίματα + 0 τάπες – 1 λάθος).

*Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 22 πόντους, που είναι και ατομικό ρεκόρ αφού είχε 20 στην πρεμιέρα του Προμηθέα στο Λαύριο. Ο Λιθουανός σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων της φετινής Basket League μεταξύ των παικτών που δεν είχαν στατιστικό λάθος. Το ρεκόρ κρατάει ο συμπαίκτης του Τζο Γιανγκ από το ματς με τον Ιωνικό στο οποίο είχε 34 πόντους και κανένα λάθος.

*Ο Γιώργος Τανούλης μέτρησε 2:37 λεπτά παρουσίας στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του Προμηθέα αφού αγωνίστηκε μόνο κόντρα στον Ιωνικό αλλά απέναντι στην ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Basket League είχε 12 πόντους και έξι ριμπάουντ, όλα επιθετικά, σε 18:23.

*Ο Τζο Γιανγκ έκανε το 3/3 με επιδόσεις 20+ πόντων αφού σημείωσε 21. Ο Αμερικανός σημείωσε την κορυφαία επίδοση του στις ασίστ (4) και παρέμεινε απολύτως εύστοχος στις βολές μετρώντας πια 15/15.

Από το Blogger.