Ο Λυκογιάννης 6ος προπονητής με 50 ματς στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Προμηθέα σε ένα ματς που είχε ιδιαίτερη, στατιστική προέκταση για τον προπονητή του. Ο Άρης Λυκογιάννης μπήκε στη λίστα των προπονητών του Δικεφάλου που μέτρησαν 50 αγώνες στον πάγκο του στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Αυτή η λίστα δεν είναι μεγάλη κάτι που κάνει πιο ξεχωριστό το επίτευγμα του.

Ο Λυκογιάννης έγινε ο 6ος στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93) που έφτασε τους 50 αγώνες, μετά τους Σούλη Μαρκόπουλο, Μπάνε Πρέλεβιτς, Κώστα Φλεβαράκη, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ηλία Παπαθεοδώρου. Το κατάφερε μετρώντας 27 νίκες και 23 ήττες για να φτάσει το ποσοστό νικών του στο 54% που είναι το τέταρτο υψηλότερο μεταξύ των προπονητών που είχαν 50+ παιχνίδια…

Ντούσαν Ίβκοβιτς 83,33%
Ηλίας Παπαθεοδώρου 59,67%
Σούλης Μαρκόπουλος 56,5%
Ηλίας Λυκογιάννης 54%
Μπάνε Πρέλεβιτς 50%
Κώστας Φλεβαράκης 50%

Στο μεταξύ ο Άρης Λυκογιάννης με τη νίκη επί του Προμηθέα, έφτασε τις 111 συνολικά στην καριέρα του στην κατηγορία και «έπιασε» στην 25η θέση της σχετικής λίστας, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), τον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό. Το έκανε πάντως έχοντας 60 αγώνες περισσότερους από τον «Βούδα», 257 έναντι 197.

Ακόμη για τον ΠΑΟΚ…

*Ο Τζέιλεν Ράιλι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 21 πόντους με 5/11 τρίποντα και 13 ranking ενώ στις τέσσερις προηγούμενες εμφανίσεις του στην Basket League είχε συνολικά 29 πόντους με 4/24 τρίποντα και 7 ranking.

*Ο Τζέιλεν Χαντς σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε αφού είχε εννιά στην πρεμιέρα με το Περιστέρι. Σε συνδυασμό με τους 14 πόντους του, ο Αμερικανός σημείωσε το δεύτερο double-double του ΠΑΟΚ στη φετινή Basket League, μετά από εκείνο που είχε ο Νέιτ Ρένφρο στο Λαύριο (11π, 12ρ.), που ήταν και το μοναδικό της 6ης αγωνιστικής.

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ mateco σημείωσε το τέταρτο double-double της φετινής Basket League με πόντους και ριμπάουντ που συνδυάστηκε με 4+ ασίστ. Είναι κάτι που έκαναν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στη 2η (21π, 10ρ, 6ασ.), ο Νταντέ Χόκινς στην 4η (18π, 19ρ, 4ασ.) και ο Σάβιον Φλαγκ στην 1η αγωνιστική (19π, 12ρ, 5ασ.).

Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης του Δικεφάλου που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό πόντων στο Πρωτάθλημα (111) και παράλληλα ο 105ος ξένος στην ιστορία του που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

*Ο Γιανίκ Φράνκε είχε συμμετοχή σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού για τον ΠΑΟΚ αφού πέραν των 18 πόντων και των πέντε ριμπάουντ του, είχε οχτώ ασίστ που είναι η κορυφαία επίδοση του στην Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των πέντε στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ο Ολλανδός διεθνής σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση ασίστ της σεζόν, μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Είχε οχτώ ασίστ και κανένα λάθος, συνδυασμό που ξεπέρασε μόνον ο Τόμας Ουόκαπ δύο φορές με 10 και εννιά ασίστ στα ματς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα και τον Ιωνικό αντίστοιχα. Αυτή ήταν η 9η επίδοση 8+ στον συντελεστή ασίστ/λαθών ως τώρα στη σεζόν.

Το +9 του Φράνκε (8 ασίστ + 1 κλέψιμο + 0 τάπες – 0 κοψίματα) αποτελεί την κορυφαία επίδοση «οικονομίας» του φετινού ΠΑΟΚ mateco. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν το +6 του Νέιτ Ρένφρο στο ματς με τον Ιωνικό (3 ασίστ + 3 κλεψίματα + 0 κοψίματα – 0 λάθη).

*«Γεμάτη» στατιστική είχε και ο Νέιτ Ρένφρο που μεταξύ άλλων μέτρησε τρεις τάπες με τις οποίες μπήκε στην πρώτη 30άδα των μπλοκέρ του ΠΑΟΚ mateco και στην πρώτη 20άδα των ξένων του αφού έφτασε τις 21. Άφησε πίσω του τους Μπιλ Έντουαρντς (20), Κένι Γκρέγκορι, Αμίτ Ταμίρ και Λόρενς Φάντεμπεργκ (18).

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μπήκε στην 60άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην Basket League. Το χθεσινό ήταν το 290ό και με αυτό άφησε πίσω του τον Γιάννη Λάππα.

*Με τα έξι αμυντικά του ριμπάουντ ο Χρήστος Σαλούστρος έφτασε και ξεπέρασε τα 700 σε 238 αγώνες στη κατηγορία.

*Σε ομαδικό επίπεδο, στην Πυλαία έγινε το πιο παραγωγικό παιχνίδι από τα 34 ως τώρα στη σεζόν με τις δύο ομάδες να φτάνουν στους 189 πόντους (97-92). Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν εκείνο των 188 που είχαν Ιωνικός και Ολυμπιακός στο ματς της 5ης αγωνιστικής (81-107).

 

Από το Blogger.