Τα σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ στο Basketball Champions League!

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την Βόννη, στο Telekom Dome, υποχώρησε στο 1-3, με το πέρας 4 αγωνιστικών και πλέον το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής κόντρα στην Ρέτζιο Εμίλια θα κρίνει εν πολλοίς το ευρωπαϊκό της μέλλον για φέτος!

Την τρίτη ήττα της σε 4 αγώνες στη φάση των ομίλων του BCL γνώρισε η ΑΕΚ. Αυτή τη φορά στο Telekom Dome από την Βόννη, που χάρη στο μεγάλο παιχνίδι του Τι Τζέι Σορτς πήρε τη νίκη με 80-72.

Η Ένωση πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 1-3 και η αναμέτρηση της 7ης Δεκεμβρίου απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της Ένωσης στον όμιλο. Αυτό γιατί με νίκη η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα «πιάσει» στην βαθμολογία τους Ιταλούς και θα έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Σε περίπτωση ήττας για να μείνει... ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης θα χρειαστεί νίκη της Βόννης απέναντι στην Καρσίγιακα, ώστε να υποδεχτεί την τουρκική ομάδα την 6η αγωνιστική και να τα παίξει όλα για όλα για την 3η θέση του ομίλου. Σε αυτό το σενάριο η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των 3 πόντων, καθώς είχε ηττηθεί στην Σμύρνη με 91-88.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση έχει τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα της, με Ρέτζιο Εμίλια και Καρσίγιακα. Εφόσον κάνει το 2Χ2 θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση του BCL. Για να μείνει... ζωντανή όμως θα πρέπει να κερδίσει την ιταλική ομάδα στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Ρέτζιο Εμίλια - Καρσίγιακα 74-70
Βόννη - ΑΕΚ 80-72

Η βαθμολογία:
1. Βόννη 3-1
2. Καρσίγιακα 2-2
3. Ρέτζιο Εμίλια 2-2
4. ΑΕΚ 1-3

Η επόμενη αγωνιστική (5η, 07/12)
Καρσίγιακα - Βόννη 19:00
ΑΕΚ - Ρέτζιο Εμίλια 19:30

Από το Blogger.