Έρχονται... βαριές «καμπάνες» για Βαγγέλη Μαρινάκη, Κώστα Καραπαπά, Γιάννη Βρέντζο!

Το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League, οι ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς της ΕΠΟ και η Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αναμένεται να να πρωταγωνιστήσουν στο γ’ ημίχρονο του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Τα όσα έγιναν θα τους απασχολήσουν εξετάζονας τόσο το Φύλλο Αγώνα, όσο και τις δηλώσεις των παραγόντων του Ολυμπιακού.

Ο αντίπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς αναμένεται να κληθεί σε απολογία μα βάση τα όσα αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς για τη φραστική επίθεση στον παρατηρητή διαιτησίας Σταύρο Μάνταλο κινδυνεύει με πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για διάστημα από 15 ημέρες έως έξι μήνες.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απειλείται με πρόστιμο έως 90.000 ευρώ, από το ίδιο άρθρο για τη συμπεριφορά του αξιωματούχου της.

Υπάρχουν όμως και οι εκθέσεις του παρατηρητή, της αστυνομίας και οι χειρονομίες του κ.Καραπαπά στο τέλος του αγώνα προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού με το σχετικό οπτικό υλικό.

Ακόμα δικαίωμα να επέμβει έχει και ο ποδοσφαιρικός ειαγγελέας με βάση τις δηλώσεις των κ.κ Μαρινάκη, Βρέντζου.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, λίγες ώρες μετά το ματς («στημένη Ομοσπονδία» κ.ά) του δίνουν το δικαίωμα να ασκήσει δίωξη για «εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα.

Στο άρθρο 2, της παραγράφου 20α μάλιστα, αναφέρει ότι «επιβαρυντική μορφή δυσφήμησης ή εξύβρισης ή  δυσμενών κρίσεων αποτελεί η δυσφήμιση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, της ΚΕΔ ή των διαιτητών αγώνα με δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσις από πρόσωπα που εμπίπτουν στον παρόντα Κώδικα».

 Η υπόθεση θα πάει στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ κινδυνεύει με πρόστιμο από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Όλα αυτά ενώ σήμερα αναμένεται στο ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός να συζητηθεί η περίπτωση αποχώρησης από το πρωτάθλημα. Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» πάντως ενώ το βράδυ της Κυριακής μιλώντας στους ποδοδοσφαιριστές δήλωσε βέβαιος ότι θα κερδίσουν το πρωτάθλημα, λίγο αργότερα στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα. Συμπλήρωσε όμως ότι θα ακούσει πρώτα τον… κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τους κανονισμούς αποχώρηση από το πρωτάθλημα σημαίνει υποβιβασμός δύο κατηγοριών και υψηλότατες ρήτρες από τους τηλεοπτικούς παρόχους, τους χορηγούς κ.ά

Η τελευταία ομάδα που αποχώρησε από το πρωτάθλημα ήταν η Νίκη Βολου στις 10 Δεκεμβρίου 2014 έχονταες δώσει μόλις 14 αγώνες.

Από το Blogger.