«Όσα περίεργα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο»: Η αναφορά Χατζηνικολάου για την καυτή επόμενη μέρα του ΠΑΟ-Ολυμπιακός

Ευθεία επίθεση του Ολυμπιακού στην κυβέρνηση. Ο Γιάννης Βρέντζος, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση με έδρα το Μαξίμου», εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση για το θέμα των υποκλοπών και υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να φύγει άμεσα από το πρωτάθλημα, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία και το πέναλτι του καταλόγισε στις καθυστερήσεις ο Δανός διαιτητής.

Απαντώντας στον Γιάννη Βρέντζο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στον ΑΝΤ1:

«Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος. Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο, κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».
Το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου

«Κυβερνητικό κέντρο παρακολουθούσε υπουργούς και επιχειρηματίας. “Φωτογραφήθηκαν” υπουργοί όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και πλήθος παραγόντων του ποδοσφαίρου» ήταν στη λίστα που δημοσιεύτηκε, σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου τον RealFM για το δημοσίευμα του Documento.

«Ο Βρέντζος συνέδεσε τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και τα όσα περίεργα συμβαίνουν στην ΕΠΟ. Τα συνέδεσε με την υπόθεση των υποκλοπών και τον πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη» σχολίασε ο δημοσιογράφος «δείχνοντας» το δυσοίωνο μέλλον…

«Μία ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη πάντως σίγουρα βαριά και δηλητηριασμένη στην πολιτική ζωή τις τελευταίες εβδομάδες και ιδίως τελευταία μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που χρεώνει στον ίδιο τον πρωθυπουργό παρακολουθήσεις κορυφαίων υπουργών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων. Τον κ. Βαξεβάνη δεν τον θεωρώ δάσκαλο της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Αν οι αποκαλύψεις του είναι στοιχειοθετημένες θα φανεί. Αν οι αποκαλύψεις είναι αληθινές θα φανεί. Ομως αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ και για την υπόθεση Novartis που κατηγορήθηκε ότι έστηνε δημοσιεύματα απαλλάχθηκε πλήρως από τη Δικαιοσύνη» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Από το Blogger.