Ο κανονισμός διαιτησίας που καταρρίπτει όσα υσχιρίζεται ο Ολυμπιακός για τοο ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγει αδικημένος από την διαιτησία του «αιώνιου» ντέρμπι, εξαιτίας του πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στην εκπνοή των καθυστερήσεων και μετέτρεψε σε γκολ ο Σπόραρ.

Πέρα από αυτή την φάση ωστόσο, όπου φυσικά και υπάρχει πέναλτι, στον Πειραιά… ξεχνούν προφανώς τις χαρισμένες αποβολές σε Μπακαμπού (ειρωνικό χειροκρότημα σε διαιτητή ενώ είχε ήδη κάρτα), Χουάνγκ (φράγμα μπροστά στα μάτια του διαιτητή ενώ είχε ήδη κάρτα) και Βρουσάι (έσπρωξε τον διαιτητή μετά την υπόδειξη του πέναλτι).

Το χειρότερο όμως είναι η φάση ανάμεσα σε Σπόραρ και Παπασταθόπουλο, εκεί όπου υπάρχει και δεύτερο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και δεν δόθηκε ποτέ. Η «ερυθρόλευκη» γραμμή λοιπόν είναι πως υπάρχει φάουλ, αλλά εκτός περιοχής.

Για άλλη μια φορά στο λιμάνι προσπαθούν να… μεταμορφώσουν την αλήθεια σε αυτό που τους βολεύει. Μόνο που οι κανονισμοί του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι. «Εάν ο αμυνόμενος ξεκινήσει να κρατάει τον επιτιθέμενο έξω από την περιοχή και συνεχίσει μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής πρέπει να δώσει πέναλτι» αναφέρει η IFAB. 

Συγκεκριμένα, στο ντέρμπι υπάρχουν 3 αποβολές για τον Ολυμπιακό που δεν δόθηκαν και 2  πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, εκ των οποίων δόθηκε το ένα.

Από το Blogger.