Η κόντρα Ευρωλίγκας και ΦΙΜΠΑ με θύματα ομάδες και προπονητές!

Απόψε η Εθνική μπάσκετ παίζει στο Ηράκλειο με τη Λετονία, τη Δευτέρα παίζει στο Βέλγιο, σε όλο τον κόσμο γίνονται αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο άθλημα, αλλά στην Ευρώπη τουλάχιστον η διοργάνωση παίρνει χαρακτήρα κωμωδίας.

Προπονητές και παίκτες προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους σε Ευρωλίγκα και Εθνικές ομάδες.

Θέλετε μερικά παραδείγματα; Ο προπονητής της Εθνικής Δημήτρης Ιτούδης χθες είχε αγώνα με την Φενερμπαχτσέ, σήμερα πήρε το αεροπλάνο για να πάει στο Ηράκλειο να κοουτσάρει την ομάδα χωρίς να την έχει προπονήσει! Την Τρίτη θα επιστρέψει στη βάση του για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μια από τα… ίδια και για τον προπονητή της Τουρκίας Αταμάν που έπαιζε χθες στη Μαδρίτη με την Ανατολού Εφές και σήμερα έχει αγώνα με το Βέλγιο!

Σε χειρότερη μοίρα είναι οι αθλητές. Ο Μιχάλης Λούντζης χθες έπαιζε με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ σήμερα παίζει με την Εθνική στο Ηράκλειο. Οι Παπανικολάου, Λαρεντζάκης θα παίζουν τη Δευτέρα στο Βέλγιο και θα πάνε κατ’ ευθείαν στο Μόναχο για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν. Ο Παπαπέτρου δεν πήρε το «οκ» από την Παρτιζάν να παίζει με την Ελλάδα κι αυτή ήταν υποχρεωμένη να δώσει διεθνείς στη Σερβία!

Ομάδες και ομοσπονδίες προσπαθούν να βρουν λύσεις. Από τη μια δεν έχουν στη διάθεσή τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και από την άλλη υπάρχει η απορθυμία πολλών συλλόγων να υποβάλουν σε τέτοια ταλαιπωρία τους αθλητές τους που χρυσοπληρώνουν.

Το αποτέλεσμα είναι άλλοι παίκτες να παίρνουν τις προκρίσεις, άλλοι να αγωνίζονται στην τελική φάση και φυσικά, συχνά οι ομάδες που προκρίνονται, να μην αντιπροσωπεύουν την πραγματική δυναμικότητα των ομάδων.

 Την αιτία σε όλο αυτό το αλαλούμ πρέπει να την αναζητήσει κανείς στις κακές σχέσεις και τα πείσματα της Ευρωλίγκα που δεν αναβάλλει τους αγώνες της και από την άλλη της ΦΙΜΠΑ που επιμένει να ορίζει αγώνες Εθνικών ομάδων όποτε της κάνει κέφι.

Τα θύματα στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν λόγο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας ομολόγησε μετά τον αγώνα με την Παρτιζάν ότι κανείς δεν ακούει τους προπονητές σε όλο αυτό το.. πανηγύρι. Τα ίδια, πάνω κάτω, υποστήριξε και ο Ομπράντοβιτς.

Όσο για τους μπασκετμπολίστες δεν έχουν φωνή. Με τόσους Αμερικανούς που έρχονται και φεύγουν δεν μπορεί να δημιοργηθεί ένα ισχυρό σωματείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από αυτή την κόντρα όλοι βγαίνουν χαμένοι. Στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ για παράδειγμα αποκλείστηκαν οι διαιτητές της Ευρωλίγκα επειδή επέλεξαν αυτή τη διοργάνωση και η ΦΙΜΠΑ επιστράτευσε τους υπόλοιπους με τα γνωστά αποτελέσματα με όλους να έχουν παράπονα από τα σφυρίγματα.

newsbreak.gr

Από το Blogger.