Ντέμης Νικολαΐδης: «Η θεωρία μου είναι να μην δίνουμε εύκολα πέναλτι»

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή Monday FC της NOVA.

Για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης ανέφερε: «Η θεωρία μου είναι να μην δίνουμε εύκολα πέναλτι, ας σκεφτούν οι φίλαθλοι κάθε ομάδας τι θα γινόταν αν το έπαιρνε αντίπαλη ομάδα».

Παράλληλα ο Ντέμης Νικολαΐδης στάθηκε στην καλή εικόνα των Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Μάνταλου στο παιχνίδι.

«Μου άρεσε που ξεκούρασε παίκτες ο Αλμέιδα, καλοί οι Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος. Το καλό με την ΑΕΚ είναι ότι μοιράζεται η καλή απόδοση. Δεν φάνηκε η απουσία του Ελίασον».

Ο Ντέμης Νικολαΐδης για το ΑΕΚ-ΟΦΗ:

«Δεν είμαι ειδικός στη διαιτησία, πρέπει όταν κοιτάμε κάποιες φάσεις, ειδικά για το πέναλτι της ΑΕΚ, και live που βλέπεις τη φάση, δεν δίνεις πέναλτι. Αν το δούμε στο VAR, μπορεί να είναι πέναλτι, τον σπρώχνει στη μέση, αλλά στο slow motion φαίνεται πιο δυνατό το σπρώξιμο ή αν κοιτάμε αν τον πάτησε ή δεν τον πάτησε, μόνο που μπαίνεις στην λεπτομέρεια, όλα αυτά λέω ότι δεν τα δίνουμε αλλά να μη τα δίνουμε πουθενά. Αν αυτό το πέναλτι το έπαιρνε ο Ολυμπιακός, θα ψάχναμε οι ΑΕΚτζήδες να δούμε αν τον πάτησε ή όχι; Ο καθένας επηρεάζεται από την ομάδα του και κρίνει μια φάση. Έχω μια γενικότερη θεωρία να μη δίνουμε εύκολα πέναλτι, αν ήμουν διαιτητής χθες, δεν θα έδινα το πέναλτι. Είναι στην κρίση του διαιτητή αυτές οι αποφάσεις.

Η ΑΕΚ ήταν στα γνωστά της επίπεδα, με πάρα πολλές φάσεις, μου άρεσε που ξεκούρασε παίκτες που άφησε έξω τον Αραούχο. Ο Μάνταλος ήταν καλός, ο Άμραμπατ ήταν καλός, ο Γκατσίνοβιτς επίσης. Το καλό με την ΑΕΚ είναι ότι μοιράζεται η καλή απόδοση, δεν είναι ένας με τρομερή απόδοση και ένας με κακή απόδοση. Οι παίκτες είναι εγνωσμένης αξίας, δεν θα συζητήσουμε αν είναι καλός ή όχι ο Μάνταλος, κρίνουμε την απόδοση. Ο Τσούμπερ είναι πολύ καλός, ο Άμραμπατ είναι πολύ καλός. Η απόδοση είναι κάτι που αλλάζει, όχι η αξία. Φαίνεται ότι ο Αλμέιδα τους κρατάει σε ένα καλό επίπεδο.

Δεν φάνηκε η απουσία του Ελίασον, δεν τον υποτιμώ αλλά η απουσία του δεν φάνηκε και ήταν πολύ ομαδικός ο Άμραμπατ. Πολλοί μου άρεσαν, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, και ο Γιόνσον ήταν καλός».

Από το Blogger.