Γκόντζος: «Δεν είναι εξυγίανση αυτό – Πρέπει να θες να δώσεις τέτοιο πέναλτι!»

Ο Κώστας Γκόντζος τοποθετήθηκε στο «SportDog» για το «αιώνιο» ντέρμπι και τόνισε πως το πέναλτι αυτό… πρέπει να θέλει κάποιος να το δώσει!

 Αποσπάσματα από τα όσα έγραψε στο «SportDog»:

«Η γνώμη μου λοιπόν είναι πως τέτοιο πέναλτι πολύ δύσκολα δίνεται ή για να είμαι ακόμα σαφέστερος, τέτοιο πέναλτι θα πρέπει να θες για να το δώσεις.

Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων σε ένα τέτοιο παιχνίδι, για να δώσει ένας διαιτητής ένα πέναλτι που θα κρίνει οριστικά και χωρίς επιστροφή το αποτέλεσμα του αγώνα, θα πρέπει να είναι καραμπινάτη περίπτωση και να είναι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι είναι πέναλτι.
Τώρα αν η συγκεκριμένη φάση όσες φορές και αν την δείτε, σας φαίνεται ότι είναι ο… ορισμός του πέναλτι, τότε να τι πω.

Αλλά ειλικρινά και κυρίως για τους φίλους μου τους Παναθηναϊκού, αλλά και για τους “φίλους” μου τέτοιους, δυο πραγματάκια θα ήθελα να πω.

Το πρώτο, θα ήθελα πραγματικά να ξέρω, αν είχε δοθεί η συγκεκριμένη φάση σε βάρος του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο πέναλτι, τι ακριβώς θα λέγαμε και αν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί έστω και ένας και ειδικά κάποιοι… λαλίστατοι και υπερσίγουροι και… πανηγυρίζοντες για την καθαρότητα της φάσης, να πουν “ναι ήταν σίγουρα πέναλτι πολύ σωστή απόφαση και πάμε ήρεμα και χωρίς άλλα παρακάτω”.
Δεν ξέρω ειλικρινά, αν πάντως βρεθεί ή έχετε βρει εσείς κάποιον… τέτοιον, ας μας τον δείξει και σε μας να βρούμε το… φως μας και την… γνησιότητα της Παναθηναϊκοφροσύνης μας.
Το δεύτερο που είναι και το πιο σοβαρό.

Άνθρωπος και ειδικά πραγματικά Παναθηναϊκός, που έχει ζήσει εκείνη την βραδιά στην Λεωφόρο με τον Ευθυμιάδη και από χθες μου βγαίνει όλο καμάρι και χωρίς δεύτερη σκέψη και μιλάει για δίκαιο αποτέλεσμα και τα σχετικά, μάλλον κάτι έχει μπερδέψει.
Εκτός κι αν τότε τελικά δεν φωνάζαμε σαν Παναθηναϊκός γιατί είχαμε πραγματικά δίκιο, γιατί πραγματικά είχαμε υποστεί χειρουργεία επί χειρουργείων για χρόνια ολόκληρα, αλλά απλά φωνάζαμε απλά γιατί… δεν μας έπαιρνε να κάνουμε τα ίδια και τώρα πια που “μας παίρνει” δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα να κάνουμε ότι κατηγορούσαμε για χρόνια ολόκληρα.

Γιατί το επιχείρημα που ακούω από χθες βράδυ και μάλιστα από υποτιθέμενα “σοβαρά πρόσωπα”, ότι δηλαδή “τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε αδικηθεί βάναυσα, τώρα γιατί διαμαρτύρονται”, ειλικρινά δεν ξέρω τι σόϊ… οπαδική αφετηρία έχει, αλλά πάντως σίγουρα, αφετηρία Παναθηναϊκού που τόσα χρόνια φώναζε γιατί πραγματικά τον έπνιγε το δίκιο και όχι γιατί ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη ή να παίρνει -επιτέλους- και αυτός τα σφυρίγματα που έπαιρναν για χρόνια άλλοι, δεν είναι με τίποτα.
Αυτό αγαπητοί μου φίλοι, δεν είναι, ούτε κάθαρση, ούτε εξυγίανση, ούτε δικαιοσύνη, ούτε… αποκατάσταση της αδικίας, ούτε τίποτα απ, όλα αυτά τα ωραία και γλαφυρά που διαβάζουμε και ακούμε από χθες.

Αυτό είναι διαστρέβλωση της ιστορίας, προσβολή στο ήθος και την ιστορία του Παναθηναϊκού και πάνω απ’ όλα συνέχιση και “δικαίωση” επί της ουσίας του νόμου της ζούγκλας, της κυριαρχίας του παρασκηνίου και της βρωμιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα πλήρης αθώωση και εξαγνισμός των εγκλημάτων του παρελθόντος, ανάμεσά τους και αυτών που έχει υποστεί κατ’ εξακολούθηση ο Παναθηναϊκός».

Από το Blogger.