Αλμέιδα: «Πιστεύω ότι ο κόσμος γνωρίζει, τι ΑΕΚ θα δει κόντρα στον Ολυμπιακό!»

Για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το… ποια ΑΕΚ θα δουν οι φίλοι της στο «Γ. Καραϊσκάκης», μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα - Τι είπε για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του ο Αργεντινός τεχνικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στην COSMOTE TV για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

Για την ποδοσφαιρική ταυτότητα που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ και φάνηκε και στο ματς με τον ΟΦΗ, παρά τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα:

«Πιστεύω ότι όσο περνούν οι μήνες, βλέπω ότι η ομάδα προσπαθεί να βρει μια ταυτότητα αρκετά δυνατή. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλάξαμε το σύστημά μας. Αλλά η ομάδα συνεχίζει να βελτιώνεται. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι όποιοι και αν αγωνίζονται, η ομάδα να πηγαίνει καλά».

Για το αν η ΑΕΚ έχει αρχίσει να διοχετεύει, πλέον, πιο στοχευμένα την ποδοσφαιρική ένταση που διακρίνει το παιχνίδι της:

«Αυτό που κάνουμε είναι να αναλύουμε τους αντιπάλους και όλες οι ομάδες είναι διαφορετικές. Αν εμείς επαναλαμβάναμε τα ίδια, τότε θα μπορούσαν να εντοπίσουν τον τρόπο παιχνιδιού μας. Υπήρξαν παιχνίδια, που μπήκαμε δυνατά, υπήρξε ένταση από τα πρώτα λεπτά. Σε κάποια ματς έπρεπε να περιμένουμε, σε κάποια άλλα να διατηρήσουμε την ένταση. Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο, γιατί κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Και κάτι πολύ σημαντικό: Δεν μας βγαίνει πάντα ό,τι δοκιμάζουμε».

Για το αν η ΑΕΚ είναι πιο ώριμη να διαχειρίζεται καταστάσεις στη ροή ενός αγώνα:

«Πιστεύω ότι συγκρίνοντας τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι, η ομάδα έχει αλλάξει. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, πίσω από έναν αντίπαλο, ο οποίος προχωρά με έναν σημαντικό ρυθμό. Προσπαθούμε να ακολουθούμε αυτή την ομάδα, από την πλευρά μας συνεχίζουμε. Εμένα μου αρέσει να βλέπω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Δεν θέλω να βλέπω πολύ πιο μακριά, μου αρέσει να ζω το τώρα. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στην καθημερινή δουλειά. Τα παιχνίδια αποτελούν το αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς. Πιστεύω σε αυτήν τη δουλειά και πιστεύω ότι θα μας δώσει αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε».

Για το τι ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και τι περιμένει από την ομάδα του:

«Πιστεύω ότι ο κόσμος γνωρίζει, πλέον, τι ΑΕΚ θα δει. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Επαναλαμβάνω αυτό που λέω πάντα, ότι σέβομαι κάθε αντίπαλο. Ο αντίπαλος μας έχει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές και έναν εξαιρετικό προπονητή. Και εμείς, επίσης, διαθέτουμε πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές. Αυτό που ελπίζω είναι να υπάρχει όμορφο θέαμα. Και να είναι μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου».

Από το Blogger.