Με Καρέλη... «άλωσε» τη Λαμία ο Παναιτωλικός!

Ο Νίκος Καρέλης πήρε… από το χέρι τον Παναιτωλικό στη Λαμία και του χάρισε σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική νίκη. Δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Έλληνα φορ, διαχείριση στην επανάληψη και νίκη μετά από ενάμιση περίπου μήνα. 

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες, σκοράροντας στις πρώτες τους τελικές προσπάθειες. Στο 7’, Καρέλης και Ντίας συνεργάστηκαν άψογα, με τον Έλληνα φορ να πλασάρει στην κίνηση τον Σαράνοφ για το 0-1.

Η Λαμία βρήκε γκολ ισοφάρισης με εξαιρετική ενέργεια του γερόλυκου Ντε Βιντσέντι στο 11’. Όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, με πανέξυπνο σουτ στην κλειστή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ανέστη.

Μέχρι το εικοστό λεπτό η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Στο σημείο αυτό οι παίκτες του Παναιτωλικού ξεκίνησαν να πιέζουν πιο εντατικά και δικαιώθηκαν. Στο 27’, Ντίας και Καρέλης συνεργάστηκαν εκ νέου πολύ καλά. Η μπάλα έφτασε στον Καρέλη, που ανατράπηκε από τον Ντε Βιντσέντι. Η εκτέλεση του από την «άσπρη βούλα» ήταν άψογη, γράφοντας το 1-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και είχαν υποψία ευκαιρίας στο 33’. Ύστερα από στημένη φάση διαρκείας, ο Τσιλούλης σούταρε από καλή θέση πάνω στον Ανέστη.

Η μεγάλη στιγμή πριν την ανάπαυλα, όμως, ανήκε στους Αγρινιώτες στο 41’. Ο Φλόρες βρήκε στον κενό χώρο τον Νταγκό, που βγήκε φάτσα με τον Σαράνοφ. Ο έμπειρος κίπερ αντέδρασε αποτελεσματικά με τα πόδια, σώζοντας την εστία του.

Τελευταία αξιόλογη στιγμή για τη Λαμία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Πανέξυπνη σέντρα του Σιμόν, έξοδος με γροθιές του Ανέστη, προ δυο αντιπάλων.

Η Λαμία είχε κλασική ευκαιρία στο 52’. Ο Νούνιες βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής σχεδόν αφύλακτος, αλλά αστόχησε με κεφαλιά-ψαράκι. Τρία λεπτά αργότερα ο Σενγκέλια βγήκε στην κόντρα-επίθεση, αλλά η τελική του βρήκε σε αντίπαλα σώματα.

Για περίπου 7-8 λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού πάγωσε, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του νεοεισελθόντος στο γήπεδο για τη Λαμία Μποάκιε (αντικαταστάθηκε από τον Γιακουμάκη), που συγκρούστηκε με τον Λάρσον.

Ο Γεωργιανός εξτρέμ του Τίτορμου θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς στο 65’. Ο Φλόρες είδε την κίνησή του στην πλάτη της άμυνας. Βρέθηκε σε κατάσταση τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ, άργησε να πλασάρει και κόπηκε από τον Γκοράνοφ.

Δέκα λεπτά μετέπειτα, ο Χατζηθεοδωρίδης πέρασε στη θέση του Νταγκό. Ο Παναιτωλικός αμυνόταν αρκετά καλά, κρατώντας την μπάλα μακριά από την εστία του.

Προσπαθούσε, μάλιστα, να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 78’, ο Σενγκέλια βρέθηκε και πάλι μόνος του με τον Σαράνοφ, αλλά το δεξί πλασέ του αποκρούστηκε σε κόρνερ. Ο Αναστασίο προχώρησε σε νέα αλλαγή. Ντίας έξω, Μλάντεν μέσα.

Η Λαμία, από την μεριά της, απείλησε με μακρινό σουτ του Μερμαντίνι στο 81’. Ο Αναστασίου προχώρησε στην τελευταία του αλλαγή στο 84’, αντικαθιστώντας τον σκόρερ Καρέλη με τον Πέδρο.

Στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού, ο Παναιτωλικός με ορθή διαχείριση διασφάλισε τη νίκη. Βρήκε, μάλιστα, τρίτο γκολ στην εκπνοή, με τον Πέδρο να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ προ κενής εστίας, αφού ο Σαράνοφ είχε ανέβει στην περιοχή του Τίτορμου.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Σίλβα, Τζανδάρης, Νούνιες (56΄ Ασκόφσκι), Ντε Βινσέντι (76΄ Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (76΄ Καραμάνος), Μανούσος (56΄ Μποάκιε, 64΄ Γιακουμάκης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτεσον, Φλόρες, Ντίας (79΄ Μλάντεν), Μόρσεϊ (46΄ Σενγκέλια), Νταγκό (75΄ Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (86΄ Πέδρο).


Από το Blogger.