Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε πειθαρχία και πλάνο που δεν αλλάζει»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ανέφερε στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο πως η ομάδα του, ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο και δεν το μεταβάλλει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για τον απολογισμό του πρώτου γύρου: Μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους όσον αφορά τα αποτελέσματα, την αγωνιστική συμπεριφορά, τη διάθεση των παικτών να κρατάνε τη συγκέντρωση τους παρά την πίεση. Ήταν μία συνέχεια των περσινών πλέι οφ η καλή μας αγωνιστική εικόνα. Έχουμε αποκτήσει ταυτότητα. Σε πολλά παιχνίδια είχαμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας, όμως γενικά είμαστε ικανοποιημένοι. Είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά οι παίκτες κατάφεραν να κρατάνε το αγωνιστικό επίπεδο και την αγωνιστικότητα τους. Ολοκληρώθηκε ιδανικά ο πρώτος γύρος.

Για το τι είναι αυτό που του αρέσει και τι δεν του αρέσει: Όσον περνάει ο χρόνος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Πρέπει να διαχειριστούμε την πίεση που ήρθε από τις νίκες. Ανεξαρτήτως από τους βαθμούς που έχουμε δεν έχει τελειώσει κάτι, έχουμε ακόμα 23 αγώνες που πρέπει να δώσουμε. Όσο κερδίζεις η πίεση αυξάνεται κυρίως με την παρουσία του κόσμου που μας βοηθάει αλλά μας προσθέτει και έξτρα πίεση για τη νίκη. Πρέπει να το διαχειριστούμε. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε σταθερή εικόνα αλλά πρέπει να προσθέσουμε και άλλα πράγματα. Περισσότερο με προβληματίζει η διαχείριση της σημερινής κατάστασης. Υπάρχει ενθουσιασμός γύρω από την ομάδα και όχι μέσα στην ομάδα. Είμαστε μία ομάδα που πλέον πρέπει να αποδεικνύουμε γιατί είμαστε εδώ και αυτό χρειάζεται προσοχή.

Τι περιμένει από το δεύτερο γύρο και την μίνι προετοιμασία: Σε ότι αφορά τη διακοπή. Οι παίκτες θα πάρουν ρεπό και μετά θα ξεκινήσουμε τις προπονήσεις. Θα είναι μία συντήρηση για να δουλέψουμε σε πράγματα που θα μας βοηθήσουν στο πρωτάθλημα.

Για το άγχος που πλέον είναι στην πλευρά των αντιπάλων: Πέρυσι ζούσαμε συνθήκες που τώρα τις έχουμε μεταφέρει στους άλλους. Πλέον είμαστε αποκλειστικά προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας και όσο είμαστε σε αυτή τη θέση είναι καλό για τι δε μας αφορούν τα άλλα παιχνίδια. Έτσι μπορούμε να κοιτάμε μόνο τα δικά μας ματς. Έτσι γίνεται και καλύτερη η προετοιμασία μας. Αν έχουν πίεση οι άλλοι δεν μας αφορά.

Για τον Ιωαννίδη: «Ο Φώτης και πέρυσι έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια. Έχει ποιότητα και μέλλον μπροστά του. Δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες φορ στην Ελλάδα. Έχει αυτοπεποίθηση ωστόσο αυτό που κάνει στα τελευταία ματς δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Έχει μεγάλο ανταγωνισμό με τους άλλους επιθετικούς στην ομάδα και αυτό τον βοηθάει να είναι ουσιαστικός. Φαίνεται πως παρότι δεν ξεκινάει βασικός, μπορεί να το διαχειριστεί και ο τρόπος που δουλεύει και μπαίνει στο ματς είναι ουσιαστικός. Έχει σωστό τρόπο σκέψης και αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος επιθετικός. Στα παιχνίδια που έπαιξε αντί του Σπόραρ ήταν και σε αυτά εξαιρετικός».

Για το πλάνο του στη διακοπή και τι ομάδα θα είναι ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή: «Η ροή αποτελεσμάτων μας βάζει σε καλό μομέντουμ. Έχουμε σταθερότητα, αλλά υπάρχει και κόπωση που ίσως ευθύνομαι και εγώ που δεν κάνω αλλαγές. Το τελευταίο διάστημα σκεφτόμασταν συνέχεια το επόμενο παιχνίδι. Μπορεί να μας βοηθήσει η διακοπή επειδή είμαστε στην πρώτη θέση και κάθε Κυριακή είχε ψυχολογική επιβάρυνση αφού έπρεπε να μείνουμε στην κορυφή. Μας δίνει πνευματική και αγωνιστική ξεκούραση η διακοπή για να δουλέψουμε με ηρεμία για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος».

Για την πίεση μέσα στον αγώνα και τα γκολ που έρχονται στο τέλος: «Το ιδανικό θα είναι να βάζουμε γκολ νωρίς για να έχουμε άνεση και να προσφέρουμε θέαμα, αλλά στο ποδόσφαιρο δε είναι έτσι. Ομάδες που έχουν στόχους είναι πιο δύσκολα, καθώς δεν πρέπει να παρασύρεσαι από το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους να μην είναι προσηλωμένη στο πλάνο και να μην πιστεύει στο πλάνο. Δεν είναι καλό να παρασύρεσαι και να προσπαθείς με οποίο τρόπο να φτάσεις στη νίκη. Μέσα σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και ο αντίπαλος και το πόσο καλός ή κακός είναι. Νομίζω το ότι κερδίζουμε στο τελευταίο τέταρτο είναι κάτι φυσιολογικό λόγω του ρυθμού που έχουμε, αλλά και της ανταπόκρισης του αντίπαλου. Έχουμε πειθαρχεία και πλάνο που δεν το αλλάζουμε ανεξαρτήτως του σκορ. Δεν με προβληματίζει που βάζουμε γκολ στο τέλος θα υπάρξουν και άλλα παιχνίδια».  

Από το Blogger.