Αποσύρει για πάντα το «10» του Πελέ η Σάντος

Η βραζιλιάνικη ομάδα στην οποία μεγαλούργησε ο θρυλικός Πελέ, ανακοίνωσε πως αποσύρει για πάντα τη φανέλα του ποδοσφαιριστή με το νούμερο «10».

Η Σάντος ήταν η ομάδα από την οποία αναδείχθηκε ο Πελέ και στη συνέχεια μεγαλούργησε με τη φανέλα της κατακτώντας μεταξύ άλλων έξι πρωταθλήματα Βραζιλίας και δύο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αγωνίστηκε με τη φανέλα του συλλόγου από το 1956 μέχρι και το 1974, με τη Σάντος να προχωρά σε μία σπουδαία κίνηση για να τιμήσει τη μνήμη του.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρές Ρουέδα, η ομάδα που τον ανέδειξε θα αποσύρει για πάντα τη φανέλα με το νούμερο «10», κάτι που αποτελούσε και επιθυμία της οικογένειάς του.

Για να γίνει πράξη βέβαια αυτό, θα πρέπει να επικυρωθεί η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευση της Σάντος.

«Σε συνεννόηση με την οικογένεια του Πελέ, θα προτείνουμε την απόσυρση της φανέλας με το 10. Ελπίζουμε να επικυρωθεί η απόφαση και από τον Ιανουάριο να μην φορέσει ποτέ ξανά κανένας τον συγκεκριμένο αριθμό στην ομάδα μας», τόνισε ο πρόεδρος της Σάντος.

Από το Blogger.