Οι αριθμοί της 15ης αγωνιστικής της Super League 1

Στο 25ο του παιχνίδι στην Super League βρήκε δίχτυα ο Κώστας Δούμτσιος, ο οποίος δεν είχε σκοράρει σε 13 εμφανίσεις με τον Πανιώνιο το 2019-20 και σε 11 με τον Λεβαδειακό στο φετινό πρωτάθλημα. Στην δεύτερη κατηγορία έχει 20 γκολ σε 117 αναμετρήσεις.

Η ΑΕΚ σημείωσε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Βόλο και η τελευταία φορά που πήρε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τρία γκολ προβάδισμα ήταν στις 11 Απριλίου 2021, όταν επικράτησε του Άρη στην Θεσσαλονίκη με 3-1 για τα Playoffs του πρωταθλήματος.

Η προηγούμενη νίκη της ΑΕΚ με 4-0 εκτός έδρας ήταν στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ στις 14 Ιανουαρίου 2019, ενώ η τελευταία φορά που σημείωσε τέσσερα γκολ εκτός έδρας ήταν στις 15 Φεβρουαρίου 2021, στη νίκη με 4-2 επί της ΑΕΛ στη Λάρισα.

Ο ΟΦΗ έφυγε για δεύτερη φορά με την ισοπαλία από την έδρα του Παναθηναϊκού, αφού πέρσι η μεταξύ τους αναμέτρηση είχε τελειώσει με 0-0.

Συνέχισε έτσι μια παράδοση που τον θέλει να έχει μόλις δύο ήττες στις τελευταίες επτά επισκέψεις του στην έδρα των Πρασίνων.

Το 2014-15 – χρονιά που υποβιβάστηκε - πήρε τη νίκη με 2-1, ενώ το 2018-19 επικράτησε τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (3-1), όσο και στα Playoffs (3-1).

Ο Παναθηναϊκός έκανε δύο διαδοχικές νίκες του 2019-20 και το 2020-21, αλλά αυτές αποτέλεσαν παρένθεση.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δεχθεί στην ιστορία του στην Super League πέντε ή παραπάνω τέρματα σε έναν αγώνα και οι τέσσερις από αυτές αντίπαλος του ήταν ο Ολυμπιακός.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα σημείωσε γκολ για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ και αυτό αποτελεί ρεκόρ για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μέχρι τρία ματς με γκολ στην θητεία του στην ΑΕΚ.

Αυτά τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος με γκολ σε συνδυασμό με το τέρμα που σημείωσε στο ματς για το Κύπελλο Ελλάδος με την Καλαμάτα, τον βάζουν σε μια μικρή λίστα με έξι ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει να σκοράρουν με τον ΠΑΟΚ σε πέντε ματς.

Μάλιστα γίνεται μόλις ο δεύτερος ξένος ποδοσφαιριστής, αφού το επίτευγμα ανήκει μόνο στον Νέτο Γκουερίνο. Ο Σταύρος Σαράφης έχει σκοράρει σε έξι διαδοχικά και από εκεί και πέρα την λίστα με πέντε συμπληρώνουν οι Κούδας, Δημόπουλος, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με ελληνικές ομάδες έφτασε ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος είχε σκοράρει 13 φορές για τον ΠΑΟΚ και πλέον έφτασε τα 7 τέρματα με τα χρώματα του Ολυμπιακού.
 

Από το Blogger.