ΕΠΣ Μακεδονίας: «Δεν είναι ανεκτή η ύπαρξη δυαρχίας στην Ε.Π.Ο.»

Η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με έκπληξη, αλλά και έντονο προβληματισμό, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Εκτελεστικού Διευθυντή κ. Φιλιππούση και του Προέδρου της Ε.Π.Ο..

Η αποστολή του Περιφερειακού Συστήματος Ενίσχυσης των Ενώσεων «ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ» προς τις Ε.Π.Σ., προφανώς και δεν μπορεί να παράξει έννομες συνέπειες, όπως ορθώς επισημαίνεται στην επιστολή του Προέδρου, εφόσον δεν τέθηκε υπόψη αυτού και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., προκειμένου να υποστεί την ανάλογη επεξεργασία.

Πέραν όμως της έλλειψης ενημέρωσης του Προέδρου της Ε.Π.Ο. για ένα τέτοιο ζήτημα, μείζονος σημασίας, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε μας το ύφος της απάντησης του Εκτελεστικού Διευθυντή κ. Φιλιππούση, καθώς και οι περιεχόμενοι σ΄ αυτήν απαξιωτικοί και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο του Προέδρου της Ε.Π.Ο..

Στην ακατανόητη και από κάθε άποψη καταδικαστέα απάντησή του περιέχονται ακραίοι χαρακτηρισμοί, τόσο για το πρόσωπο του Προέδρου, αλλά, κυρίως, για το πρόσωπο που κατέχει τη θεσμική ιδιότητα του επικεφαλής του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα, οι παραπάνω απαξιωτικές και προσβλητικές εκφράσεις, προερχόμενες από ΥΠΑΛΛΗΛΟ της Ομοσπονδίας, θέτουν υπό αμφισβήτηση τον ΑΙΡΕΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, δημιουργώντας, εν πολλοίς, ερωτηματικά για τη δυνατότητά του να ασκήσει τα εκ του Καταστατικού καθήκοντά του. Κοντολογίς, στην προκειμένη περίπτωση, όπως λέει ο σοφός λαός, «σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι».

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε μας και η πρόσφατη παρουσία του κ. Φιλιππούση σε εκδήλωση της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, στην οποία, και πάλι χωρίς ενημέρωση του Προέδρου και της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., έταξε την κατασκευή γηπέδου και άλλους «λαγούς με πετραχήλια».

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι της Εκτελεστικής Επιτροπής, αν επιθυμείτε να προστατεύσετε το κύρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν έχετε πολλές επιλογές και διεξόδους: ή θα επαναφέρετε τον κ. Φιλιππούση στη θέση του και στη σύννομη άσκηση των καθηκόντων του, με τον απαιτούμενο σεβασμό προς το πρόσωπο του Προέδρου της Ε.Π.Ο. ή θα τον απομακρύνετε από τη θέση του, διαφορετικά, θα φροντίσουν τα μέλη της Ε.Π.Ο. για τα παραπάνω, με τις δυνατότητες που τους δίνει το Καταστατικό και η Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ανεκτή η ύπαρξη Δυαρχίας στην Ε.Π.Ο. Με εκτίμηση ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης». 

Από το Blogger.