Αλμέιδα: «Στην Φιλαδέλφεια παίζουμε με δώδεκα παίκτες»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην COSMOTE TV στο πλαίσιο της επιστροφής στην δράση του Πρωταθλήματος, τα κομμάτια που θέλει να δει βελτιωμένα αλλά και τις (πολλές) απουσίες που έχει να διαχειριστεί.

Ο Αργεντινός τεχνικός τόνισε πως περιμένει η ομάδα – μετά από πέντε μήνες δουλειάς – να βρίσκει πιο εύκολα λύσεις σε κάποια θέματα που προκύπτουν, ενώ μίλησε και για την ατμόσφαιρα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλμέιδα:

Για τη στόχευση της προετοιμασίας στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος:

Ήταν μία διαφορετική προετοιμασία από αυτές που είμαστε συνηθισμένοι. Έδωσα προτεραιότητα στον ρυθμό του παιχνιδιού, δουλέψαμε πολύ με τη μπάλα. Κάθε μέρα είχαμε διπλές προπονήσεις.

Κι αυτό γιατί θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε γρήγοροι κι έτοιμοι από το πρώτο παιχνίδι. Είχαμε δώσει ένα πλάνο δουλειάς στους παίκτες στο διάστημα της άδειάς τους. Αυτό ήταν ένα συμπλήρωμα στη δουλειά που κάναμε όταν βρεθήκαμε όλοι μαζί

Για το τι θα ήθελε να βελτιώσει η ομάδα του στον δεύτερο γύρο κι αν θέλει να δει ακόμη περισσότερη ένταση:

Η αλήθεια είναι πως ό,τι έχει να κάνει με την ένταση, δεν το διαπραγματεύομαι. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ένταση. Να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε γρήγορα στη διοργάνωση.

Και, πλέον, μετά από πέντε μήνες δουλειάς, να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε κάποια θέματα πιο γρήγορα. Πάντα, όμως, θέλουμε το πνεύμα το ομαδικό. Το πνεύμα ότι μπαίνουμε να δώσουμε μια «μάχη» με πάθος και αγάπη γι΄ αυτό που κάνουμε. Όπως το κάναμε πριν λίγες ημέρες στο παιχνίδι του Κυπέλλου.

Για το αν τον προβληματίζουν οι αρκετές απουσίες, λόγω τραυματισμών:

Το ιδανικό είναι να έχεις στη διάθεσή σου όλους τους ποδοσφαιριστές. Κάποιους χρόνους επιστροφής δεν γίνεται να τους μειώσουμε ακόμη κι αν θέλουμε. Αυτό αφορά κυρίως τα παιδιά που χρειάστηκε να περάσουν από το χειρουργείο. Όμως, πλέον, τόσο ο γιατρός όσο και οι φυσιοθεραπευτές δουλεύουν όσο καλύτερα γίνεται για να τους έχουμε στη διάθεσή μας το συντομότερο δυνατόν.

Για το αν του έλειψε η ατμόσφαιρα στο νέο γήπεδο, στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος:

Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω πολύ το περιβάλλον που δημιουργεί ο κόσμος μας. Αν μπορούμε να πούμε για ένα πλεονέκτημα που έχει η ομάδα μας, αυτό είναι ο κόσμος μας. Οπότε, και σε αυτό το παιχνίδι περιμένω, μπαίνοντας, να νιώσω, όπως ακριβώς ένιωθα όταν αγωνιζόμουν. Να νιώσω την ατμόσφαιρα και την ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος. Θεωρώ, ότι ο κόσμος αποτελεί ένα θεμελιώδες κομμάτι στο δικό μας σύστημα παιχνιδιού. Εμείς παίζουμε με δώδεκα παίκτες!

Από το Blogger.