Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα Λεβαδειακός - Άρης

Ο Λεβαδειακός έχει υποδεχθεί 13 φορές τον Άρη για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League και έχει επικρατήσει τις 8 από αυτές. Υπάρχουν ακόμη τρεις ισοπαλίες μεταξύ τους και δύο φορές έχει φύγει νικητής ο Άρης.

Η πρώτη συνάντηση της ιστορίας τους ήταν το 1972-73 για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ο Λεβαδειακός παρότι αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία άφησε στην φάση των “32” εκτός συνέχειας τον Άρη. Η ομάδα της Βοιωτίας είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Λιόλιου στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το 1987-88, όταν ο Λεβαδειακός συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία, ηττήθηκε στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη, αλλά στις 6 Μαρτίου 1988 που υποδέχθηκε για πρώτη φορά τον Άρη, επικράτησε με 2-0 με τους Τάκη Λεμονή (63’) και Μιγκέλ Πεϊράνο να σημειώνουν τα τέρματα.

Στις 11 Νοεμβρίου 1990 ο Λεβαδειακός σημείωσε την ευρύτερη νίκη του απέναντι στον Άρη με τον Στάθη Πεχλιβανίδη να είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε δύο τέρματα σε αναμέτρηση με τον Άρη, ενώ τα άλλα δύο ήρθαν από τον Τάκη Λεμονή και τον Χόρχε Μπάριος. Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μειώσει σε 3-1 ο Βασίλης Δημητριάδης.

Η πρώτη νίκη του Άρη στην Βοιωτία ήρθε στις 10 Μαΐου 1995 με 2-0, όταν οι Τσιαντάκης και Μιλόγεβιτς σκόραραν. Ο Άρης έχει δύο νίκες ως φιλοξενούμενος και είναι με το ίδιο σκορ, αφού 2-0 επικράτησε και στις 5 Δεκεμβρίου 2009 με τα γκολ των Κάμπορα και Ναφτί.

Δεν είναι μόνο οι νίκες του Άρη με το ίδιο σκορ, αλλά και οι ισοπαλίες των δύο ομάδων στην Βοιωτία, αφού όλες είναι με 1-1.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ

13 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

ΓΚΟΛ: 22-13

Από το Blogger.