Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

Χωρίς νίκη φιλοξενούμενου έχουν ολοκληρωθεί οι έξι τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει επικρατήσει στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του και ο Ατρόμητος στα δύο προηγούμενα που ήταν γηπεδούχος.

Το σερί με τις νίκες των δύο ομάδων είχε διακόψει στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 ο Ατρόμητος με το 1-1 στην Τούμπα.

Η τελευταία εκτός έδρας νίκη ανήκει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 επικράτησε με 3-2 στο Περιστέρι. Τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσαν οι Άκπομ, Λέο Μάτος και Κρέσπο, ενώ για τον Ατρόμητο είχε βρει δύο φορές δίχτυα ο Βέλλιος.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 25 φορές, με πρώτη από αυτές στο μακρινό 1972, όταν στις 26 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Σαράφη και Αποστολίδη. Ο Δικέφαλος είχε πέντε νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις του στην Αθήνα κόντρα στον Ατρόμητο για την πρώτη περίοδο παρουσίας της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Το 2005-06, με το ξεκίνημα της δεύτερης παρουσίας του στην Α’ Εθνική/Super League, ο Ατρόμητος ξεκίνησε με νίκη 2-1 της ομάδας της Περιστερίου, ενώ επανέλαβε τη νίκη του με το ίδιο σκορ την επόμενη περίοδο.

Στη συνέχεια υπήρξε μια μακρά περίοδο με διαδοχικές ισοπαλίες, αφού οι ομάδες για πέντε διαδοχικές σεζόν έφευγαν ισόπαλες από τον αγωνιστικό χώρο του Περιστερίου και μάλιστα στις τρεις από αυτές χωρίς να σημειωθεί γκολ.

Ο Στέλιος Σφανιανάκης ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε δύο γκολ στην ίδια αναμέτρηση για τον Ατρόμητο το 2007, ενώ ο Σταύρος Σαράφης και ο Γιώργος Κούδας το είχαν καταφέρει από το 1976 για τον ΠΑΟΚ στην ευρύτερη νίκη του επί του Ατρομήτου εκτός έδρας, με σκορ 6-1.

Οι Βέλλιος και Κουλούρης είναι οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει ζεύγος γκολ σε αναμέτρηση που έγινε στο Περιστέρι, ενώ ο Ευθύμης Κουλούρης είναι και ο μόνος που έχει σκοράρει και για τις δύο ομάδες σε αναμέτρηση Ατρόμητος – ΠΑΟΚ. Στις 5 Απριλίου 2017 είχε σκοράρει το δεύτερο τέρμα στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0, ενώ στο τελευταίο εντός έδρας του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ σημείωσε και τα δύο γκολ στο τελικό 2-0 στις 21 Νοεμβρίου 2021.

25 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

8 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 27-34

Από το Blogger.