Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

Τον Ιανουάριο του 1975 συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι δύο ομάδες  για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έφυγε από το γήπεδο των Ιωαννίνων με νίκη 2-0 και τον Γιώργο Δεληκάρη να σημειώνει το παρθενικό γκολ των αναμετρήσεών τους στην Α’ Εθνική/Super League και τον Βασίλη Σιώκο να γράφει το τελικό σκορ.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 1976, ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε την πρώτη του νίκη επί του Ολυμπιακού και το τελικό 3-0 γράφτηκε με τα γκολ των Κοντογεωργάκη (11’), Άλβαρες (18’), Μπερντάνου (30’).

Ακολούθησε εναλλαγή στις νίκες με 1-0 για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΣ και στη συνέχεια πάλι τον Ολυμπιακό, πριν από ένα σερί έξι αήττητων αγώνων για την ομάδα της Ηπείρου, το οποίο είχε τέσσερις ισοπαλίες με 1-1 και δύο νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σερί που έχει δημιουργήσει με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ.

Στην επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στην Α’ Εθνική/Super League το 2000-01, ο Ολυμπιακός σημείωσε για πρώτη φορά πέντε τέρματα στην έδρα της ομάδας των Ιωαννίνων, με τον Αλέκο Αλεξανδρή να κάνει χατ τρικ και τα άλλα δύο να έρχονται από τους Γεωργάτο και Ζέτεμπεργκ. Για τον ΠΑΣ είχε σκοράρει ο Κεμπάτζε κι έτσι διαμορφώθηκε το 5-1.

Το 2011-12 οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν πάλι με τέσσερα γκολ διαφορά, αυτή τη φορά με 4-0 (53’ Μιραλάς, 64’ Τζιμπούρ, 72’ Τζιμπούρ, 75’ Φετφατζίδης).

Το δημοφιλέστερο σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι το 1-1, το οποίο έχει εμφανιστεί έξι φορές, ενώ ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει από τρεις νίκες με 2-1 και 2-0. Για τον ΠΑΣ, τα σκορ που έχει επαναλάβει είναι το 3-0 (δύο φορές) και το 3-1 (δύο φορές).

27 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

8 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

12 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 29-40

Από το Blogger.