Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα Ιωνικός - Παναθηναϊκός

Από τον Νοέμβριο του 1989 ξεκινά η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, με αναμέτρηση που ήταν γηπεδούχος ο Ιωνικός και ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 (50’ Βογιατζής – 54’ Καλιτζάκης).

Ισόπαλη με 1-1 (27’ Ντραγκόλοφ – 65’ Καλαντζής) ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Ιωνικό, ο οποίος στην συνέχεια ηττήθηκε για έξι διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος εντός και εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό. Στο έβδομο, όμως, σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας του απέναντι στους Πράσινους. Ήταν στις 7 Απριλίου 1996 με δύο γκολ που σημείωσε ο Νίκος Φρούσος, ενώ για τον Παναθηναϊκό μείωσε στο τέλος ο Γ.Χ. Γεωργιάδης.

Ο Παναθηναϊκός έχει οριακά την ζυγαριά των αποτελεσμάτων υπέρ του, αφού έχει επικρατήσει στα 8 από τα 17 παιχνίδια και υπάρχουν μόλις δύο νίκες του Ιωνικού και επτά ισοπαλίες.

Οι δύο ομάδες έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στις ισοπαλίες, με το 4-4 της σεζόν 1998-99 να είναι παράλληλα και το πιο παραγωγικό μεταξύ τους παιχνίδι σε γκολ, ενώ ακολούθησε το 2-2 την επόμενη σεζόν και το 3-3 ακριβώς μετά.

Μόλις μια αναμέτρηση τους έχει ολοκληρωθεί χωρίς να σημειωθεί γκολ, το 0-0 της σεζόν 2004-05, ενώ η ευρύτερη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν την σεζόν 2006-07 με 4-0 με τον Θανάση Τσίγκα να σημειώνει δύο τέρματα, τον Πουλόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και το σκορ να κλείνει από τον Ρομέρο.

Ο Ιωνικός δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία του εντός με τον Παναθηναϊκό, τα οποία έχουν αρκετά χρόνια διαφορά. Από τις 14 Ιανουαρίου 2007 που σημειώθηκε το 4-0 υπέρ των Πρασίνων, η επόμενη συνάντηση τους ήταν πέρσι, με τον Αϊτόρ να είναι ο σκόρερ στη νίκη των Πρασίνων με 1-0.

17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

7 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 21-32

Από το Blogger.