Ήττα (1-2) με ανατροπή για την ΑΕΚ Β’ από τον Ολυμπιακό Β στο «Σεραδείδιο»

Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό ξεκίνημα η ΑΕΚ Β' και παρά το προβάδισμα που πήρε με τον Χριστόπουλο, ηττήθηκε 2-1 από τον Ολυμπιακό Β’, στο «Σεραδείδιο».

 Η ΑΕΚ μπήκε φορτσάτη στο παιχνίδι και χωρίς υπερβολή, είχε το έλεγχο στο πρώτο μισό του ημιχρόνου ενώ μέχρι το 10λεπτο μόνο αυτή υπήρχε στο γήπεδο.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ξεκίνησε την ‘Ενωση με 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Απόστολο Χριστόπουλο και Ζίνι (στο ντεμπούτο του στην ομάδα) και μέχρι το 10’ οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν τέσσερις φορές με αξιώσεις την εστία του Παπαδούδη χωρίς πάντως, να καταφέρουν να σκοράρουν.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και συγκεκριμένα στο 37ο δευτερόλεπτο, από συρτή σέντρα του Γκολφίνου, ο Ζίνι πετάχτηκε ανάμεσα στα δύο στόπερ του ΟΣΦΠ αλλά έστειλε με προβολή την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 6ο λεπτό, ο Ευθύμης Χριστόπουλος σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε σε πόδια και κατέληξε κόρνερ ενώ στο επόμενο λεπτό από κόρνερ από δεξιά του Γερολύμου, σε γυριστό σουτ του Ζίνι από το δεύτερο δοκάρι, ο Παπαδούδης, με διπλή προσπάθεια απέκρουσε τα μπάλα και έδιωξε τον κίνδυνο.

Στο 9ο λεπτό τέλος, έπειτα από σέντρα του Σταμούλη, ο Ντάικο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά, και ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε.

Το 1-0 ήρθε στο 20ο λεπτό όταν ο Γκορτσίλας έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χρυσόπουλου στον Απόστολο Χριστόπουλο που μετέτρεψε σε γκολ ο Ευθύμης Χριστόπουλος.

Η συνέχεια πάντως, για την Ένωση δεν ήταν ανάλογη. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η απόδοση της δεν ήταν καλή, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα καιο μόνο τυχαίο δεν είναι ότι επισκέφτηκε την εστία του Ολυμπιακού με ένα σουτ του Γερολέμου στο 31’ που ήταν άστοχο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι. Απείλησε για πρώτη φορά την ΑΕΚ με ένα σουτ του Μαρίνου στο 10ο λεπτό που έκοψαν οι αμυντικοί ενώ στο 17ο λεπτό η κεφαλιά του Καλογερόπουλου έπειτα από φάουλ του Κωστή ήταν αδύναμη και μπλόκαρε εύκολα ο Χατζηεμμανουήλ.

Μετά το 25ο λεπτό όμως, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Λιάτσο έφτασε στην ανατροπή. Ο άσος του Ολυμπιακού στο 26’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 39ο λεπτό, ο Λιάτσος πάλι, έπειτα από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση, έξω από την περιοχή και αριστερά, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Χατζηεμμανουήλ «γράφοντας» το 1-2.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε πάλι τον έλεγχο χωρίς πάντως, να μπορέσει να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Ολυμπιακού (όπως έκανε στο α’ ημίχρονο) με τους Πειραιώτες να αρκούνται σε παθητικό ρόλο και να οπισθοχωρούν για να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1, χωρίς να απειλήσουν καθόλου.

Ευκαιρίες έκανε πάντως η “Ένωση”: στο 49’ έπειτα από ωραία ενέργεια ο Ευθύμης Χριστόπουλος σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 67′ ο Ζίνι μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά, σούταρε άουτ ενώ στο 75′ ένα σουτ του Ρουκουνάκη έξω από την περιοχή ήταν τελείως άστοχο.

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας), βοηθοί: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νίας), Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας – Λευκάδας), 4ος: Βλάχος Ανδρέας (Ανατ. Αττικής)

Κίτρινες: 43’ Παρράς, 64’ Ε. Χριστόπουλος, 90’ Σκόνδρας – 67’ Καράκουτης, 90’ Μαυρουδής.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Σταμούλης, Κάτσικας, Νταϊκο, Παρράς, Χριστόπουλος Ε., Γερολέμου, Ρουκουνάκης (87′ Γ. Σταμούλης), Γκολφίνος (61’ Σκόνδρας), Χριστόπουλος Απ. (61’ Σπυριδάκης), Ζίνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Γιάννης Οκκάς): Παπαδούδης, Λιάτσος (84’ Κουτσίδης), Καλογερόπουλος, Αποστολόπουλος, Μαυρουδής, Μαρίνος (84’ Κεραμίδας), Κατσουλίδης (69’ Νίκολιτς), Κωστή, Χρυσόπουλος, Βλαχομήτρος (69’ Μπα), Καράκουτης (76’ Ιμπαγάσα)

Από το Blogger.