Ο Γκίκας 2ος αμυντικός ριμπάουντερ του Προμηθέα

Ο Νίκος Γκίκας, ένας από τους πέντε παίκτες του Προμηθέα που είχαν διψήφιο ranking στον αγώνα με τον Ιωνικό, έφυγε από το κλειστό του Πλάτωνα με ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

Ο διεθνής γκαρντ με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε σε αυτό το παιχνίδι, έγινε ο 2ος της σχετικής, ιστορικής λίστας του Προμηθέα στην Basket League. Μέσα από την 130ή εμφάνιση του με την αχαϊκή ομάδα στο Πρωτάθλημα, έφτασε τα 281 αμυντικά ριμπάουντ και «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση αφού ξεπέρασε τον Οκτάβιους Έλις που είχε 280.

Η κορυφή αυτής της ιστορικής λίστας του Προμηθέα δεν είναι μακριά για τον Νίκο Γκίκα αφού απέχει 49 αμυντικά ριμπάουντ από τον Δημήτρη Αγραβάνη που είναι πρώτος.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τον Προμηθέα…

*Με τους επτά πόντους που είχε χθες στη Νίκαια, ο Τρέβις Σίμπσον έγινε ο 13ος στην ιστορία της ομάδας της Πάτρας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τους 300+.

*Ο Άντονι Κάουαν έσπασε το «φράγμα» των 500 πόντων στην Basket League. Ο πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου του περσινού Πρωταθλήματος έφτασε σε αυτό το milestone μέσα από την 39η εμφάνιση του (12,84 μέσος όρος).

*Ο Τζο Τόμασον είχε επτά ασίστ και ένα λάθος. Έτσι έγινε ο 2ος παίκτης του Προμηθέα με συντελεστή τουλάχιστον +6 κάτι που έκανε δύο φορές ο Άντονι Κάουαν με το +12 κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό στην 4η αγωνιστική και το +6 κόντρα στο Περιστέρι bwin για τη 10η αγωνιστική.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έκανε 10 λάθη λιγότερα από εκείνα του αντιπάλου της (13 έναντι 23) και ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ περιόδου.

*Οι Πατρινοί έκαναν double-score στους πόντους από λάθη αντιπάλου έχοντας 31 έναντι 15 του Ιωνικού. Οι 31 που είχαν ήταν λίγο κάτω από το ρεκόρ περιόδου που μοιράζονται με 33 η ΑΕΚ από την 1η και ο Κολοσσός από τη 12η αγωνιστική.

*Ο Προμηθέας έφτασε για πρώτη φορά φέτος σε σερί τριών νικών αφού είχαν προηγηθεί οι εντός έδρας επιτυχίες του επί του Άρη και του Λαυρίου.

Από το Blogger.