Εντυπωσιακή η ΑΕΚ, που επικράτησε με 4-1 του Παναιτωλικού!

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή σε ακόμα ένα παιχνίδι της στην Opap Arena. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέτριψε τον Παναιτωλικό με 4-1 για την 18η αγωνιστική της Super League 1.

Ανώτερη σε ακόμη ένα παιχνίδι η Ένωση από τον αντίπαλο της. Στο ξεκίνημα τουτ αγώνα η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Παναιτωλικού και έψαξε από νωρίς να βρει το γκολ για να ξεκλειδώσει τη συνέχεια του ματς.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ρότα έδωσε από δεξιά στον Γκαρσία, ο οποίος συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Αραούχο, του στρώθηκε η μπάλα του Γκαρσία που έκανε το σουτ έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Ανέστης. Λίγο αργότερα ο Άμραμπατ βγήκε απ’ τα δεξιά έβγαλε μια τέλεια σέντρα, ο Πινέδα πήρε την κεφαλιά και έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης.

 Η ΑΕΚ αμέσως μετά κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Χατζισαφί έβγαλε μια σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Γκαρσία δεν βρήκε την κεφαλιά έδιωξε ο Μλάντεν στρώνοντας στον Αραούχο που απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα ξερό σουτ και κέρδισε τον Ανέστη για το 1-0.

Ο δικέφαλος συνέχισε να απειλεί τους Αγρινιώτες και είχε ακόμα μια μεγάλη στιγμή για γκολ στο 22’. Ο Σιμάνσκι βρήκε εξαιρετικά τον Αραούχο που έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο οποίος έπιασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πήγε ψηλά αουτ. Στο ημίωρο η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Άμραμπατ, που έδωσε δεξιά στον Πινέδα και αυτός έβγαλε μια σέντρα δεν πρόλαβε ο Γκαρσία. Η μπάλα όμως έφτασε στον Αραούχο, ο οποίος κοντρόλαρε και έκοψε έξω στον Σιμάνσκι που έπιασε ένα σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ανέστη.

Έξι λεπτά αργότερα η Ένωση διπλασιάζει τα τέρματα της. Ο Χατζισαφί βγήκε στα αριστερά και πήρε την μπάλα απ’ τον Γιόνσον, έβγαλε την σέντρα και ο Λιβάι Γκαρσία πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, ψηλότερα απ’ τους αμυντικούς του Παναιτωλικού πήρε την κεφαλιά και κέρδισε τον Ανέστη για το 2-0.

Οι Αγρινιώτες στη συνέχεια κατάφεραν να μειώσουν το σκορ από πέναλτι που κέρδισαν μετά από χέρι του Ρότα. Ο Αθανασιάδης έπεσε στη δεξιά του γωνία, ο Ζοάο Πέδρο επέλεξε την αριστερή και μείωσε για τον Παναιτωλικό σε 2-1.

Στο 41’ η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση με τον Πινέδα, που έδωσε στον Αραούχο κι αυτός πιο δεξιά στον Άμραμπατ που έπιασε ένα σουτ απ’ τα δεξιά προς την εστία, του Ανέστη αλλά για λίγα εκατοστά βγήκε αουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό χάθηκε η μπάλα! Ο Λιβάι Γκαρσία έκοψε στον Αραούχο αυτός με τη μία στον Πινέδα που έπιασε το σουτ, κόντραρε η μπάλα ξανά και ο Πινέδα βρήκε χώρο σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Ανέστης.

Καταιγιστική ήταν η Ένωση και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μόλις στο 50’ έκανε το 3-1 καθώς μετά από ωραία ενέργεια του Αμραμπάτ ο Μαροκινός έβγαλε τη σέντρα και ο Γκαρσία πήδηξε ψηλά στέλνοντας τη μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα ο δικέφαλος τετραπλασιάζει τε τέρματα του στην OPAP Arena.

Ο Λιβάι Γκαρσία έδωσε δεξιά ο Άμραμπατ έκανε με τη μια ένα σουτ σημαδεύοντας την δεξιά γωνία του Ανέστη για το 4-1 με σουτ έξω απ’ την μεγάλη περιοχή. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ χάνει κι άλλη ευκαιρία πηγαίνοντας να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε τον Μλάντεν αλλά τελευταία στιγμή κόπηκε απ’ τον Χατζηθεοδωρίδη ενώ στη συνέχεια η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ρότα που πάτησε περιοχή την γύρισε και απομάκρυνε ο Παναιτωλικός.

Στο 63′ υπήρξε ένα γύρισμα απ’ τα δεξιά ο Ζοάο Πέδρο σε μια κόντρα με τον Μουκουντί προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα, έγινε μια περίεργη φάση εκεί απομάκρυνε όχι τόσο καλά ο Γιόνσον, ο Κολοβός σούταρε και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Λίγο αργότερα και πάλι η Ένωση με τον Χατζισαφί που έπαιξε ωραία για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πήγε να ξανά βρει τον Ιρανό μπακ μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά για λίγο δεν κοντρόλαρε. Η ΑΕΚ έψαχνε κι άλλα γκολ και μάλιστα είχε κι άλλη καλή στιγμή για να πετύχει και πέμπτο. Με εξαιρετική πάσα του Φαν Βέερτ βλέποντας την κίνηση του Ρότα, βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, προτίμησε να πλασάρει και τελικά κέρδισε το κόρνερ, ενώ λίγο πριν το 90′ ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα πολύ ωραία έπαιξε το ένα δυο με τον Χατζισαφί, έκανε στη συνέχεια το πλασέ στην κίνηση αλλά για λίγα εκατοστά δεν βρήκε τέρμα. Αμέσως μετά ο Πάολο Φερνάντες τρέλανε τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, συνεργάστηκε άψογα με τον Μάνταλο, πάτησε περιοχή τυράννησε την άμυνα του Παναιτωλικού σούταρε από πλάγια και η μπάλα βγήκε κόρνερ.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ χάθηκε από τον Γιόνσον. Ο Μάνταλος βρήκε εξαιρετικά τον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε ένα πλασέ η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Γιόνσον, ο οποίος με ωραίο σουτ έξω απ’ την μεγάλη περιοχή απείλησε, αλλά ο Ανέστης έδιιωξε σε κόρνερ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντλι, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (72' Τσούμπερ), Άμραμπατ (72' Φερνάντες), Αραούχο (72' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19' Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73' Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας (73' Μπουζούκης), Ξενιτίδης (64' Σενγκέλια), Κολοβός (64' Μαλής), Πέδρο

Από το Blogger.