Basketball Champions League : Για την πρόκριση η ΑΕΚ, για την ισοφάριση Περιστέρι και ΠΑΟΚ

Συνέχεια στο Basketball Champions League με τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης Play In και τις ελληνικές ομάδες να ρίχνονται στις «μάχες» με διαφορετικούς στόχους. Η ΑΕΚ που βρίσκεται ήδη στο 1-0 απέναντι στην Τόφας, φιλοξενείται την Τρίτη (10/1, 19:00) στην Προύσα και θέλει τη δεύτερη νίκη που θα τη στείλει στους «16» της διοργάνωσης. Από την άλλη Περιστέρι (10/1, 19:30, κόντρα στη Ντιζόν) και ΠΑΟΚ (11/1, 19:30 κόντρα στη Ρίτας) θέλουν να ισοφαρίσουν και να στείλουν τη σειρά στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Στην Τουρκία, η ΑΕΚ μετά τη νίκη της στο Game 1 της σειράς, φιλοξενείται από την Τόφας –στο παιχνίδι της εβδομάδας, όπως έχει χαρακτηριστεί από το BCL- και θέλει να κάνει το 2-0 που θα της δώσει και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. «Αντιμετωπίζουμε μία σκληρή ομάδα. Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Βρισκόμαστε μπροστά σ’ έναν πολύ μεγάλο στόχο για την εφετινή περίοδο και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και αγωνιστικά και πνευματικά, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα τα δούμε όλα μέσα στο γήπεδο» σχολίασε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Καντζούρης. Για την απουσία συγκεκριμένων παικτών, ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», δήλωσε: «Πρέπει να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα προβλήματα είναι μέσα στη ζωή μιας μεγάλης ομάδας. Θεωρώ, ότι μέσα από τις αντικειμενικές δυσκολίες, και κατά βάση αυτές των απουσιών, πρέπει ο καθένας μας να κάνει μία προσωπική υπέρβαση, και ενεργειακά και πνευματικά, για να βοηθήσουμε την ομάδα μας να φτάσει στο στόχο της».

 

Το Περιστέρι θέλει να φέρει τη σειρά με τη Ντιζόν στα ίσια και να πάει μετά στη Γαλλία να διεκδικήσει την πρόκριση. «Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό, για τη συνέχεια στην ευρωπαϊκή μας πορεία, έχουμε μελετήσει πολύ καλά τον πρώτο αγώνα με την Ντιζόν. Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μάχη για 40 λεπτά» υποστήριξε ο Λεωνίδας Κασελάκης, όσον αφορά την αναμέτρηση με τους Γάλλους και συμπλήρωσε: «Επιβάλλεται να ξεκινήσουμε από την άμυνα μας και να είμαστε πιο ήρεμοι στην επίθεση σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στη Γαλλία. Να χτυπήσουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως ξέρουμε ειδικά στην έδρα μας». Και ο αρχηγός του Περιστερίου, Λεωνίδας Κασελάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο της ομάδας. «Από αυτό το σημαντικό παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει ο έκτος παίκτης μας! Θέλουμε τον κόσμο στο πλάι μας, να γίνει ένα με την ομάδα όπως ξέρει αυτός. Μέχρι στιγμής έχουμε εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο μας, θέλουμε η στήριξη να είναι πιο δυνατή από ποτέ για να πανηγυρίσουμε μαζί μια πολύ σημαντική νίκη» συμπλήρωσε ο έμπειρος φόργουορντ.

Την Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Πυλαία τη Ρίτας αναζητώντας και αυτός το 1-1 ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στο παιχνίδι του Βίλνιους. χουμε μπροστά μας το παιχνίδι της Τετάρτης στο οποίο θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Το παιχνίδι στο Βίλνιους ήταν μία κακή παρένθεση. Ξέραμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δε θέλαμε να δώσουμε ευκαιρία στον αντίπαλο μας σήμερα. Η συγκέντρωση και η προετοιμασία ήταν κατάλληλη και μπήκαμε όπως έπρεπε» είχε αναφέρει μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα για την Basket League ο Νίκος Τσιακμάς. Ενώ, αναφερόμενος στα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του είχε πει πως: «Πρέπει να μπούμε δυνατά στην άμυνα. Στην επίθεση έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν. Αν είμαστε όπως πρέπει στην άμυνα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει και θα φτάσουμε σε μία νίκη που τη θέλουμε πολύ».
Από το Blogger.