«Στον Παναθηναϊκό δεν ξέρουν τους κανόνες, απευθύνονται σε ιθαγενείς!»

Η εφημερίδα «Τα Νέα» σχολίασε την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που εξέφρασε παράπονα για την διαιτησία, αφού το VAR τελικά διόρθωσε τα λάθη που έγιναν εναντίον του, αδιαφορώντας προφανώς για το γεγονός ότι σε προφανείς παραβάσεις μπροστά στα μάτια των διαιτητών οι αποφάσεις τους ήταν κατά των «πράσινων».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

«Η μίμηση είναι το νόθο παιδί της πρωτοτυπίας. Ο εμπνευστής της επίθεσης τους Παναθηναϊκού στους διαιτητές μέσω ανακοίνωσης είναι τόσο ξεπερασμένη όσο οι κασέτες στα αυτοκίνητα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η πρωτοβουλία για την ανακοίνωση αλλά και το περιεχόμνεό της που αμφισβητεί την κοινή λογική. Ο συντάκτης της είτε θεωρεί πως απευθύνεται σε ιθαγενείς είτε δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τους κανόνες του παιχνιδιού. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν και τα δύο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα απλά.

Ποιος ήταν ο λόγος που το ποδόσφαιρο υιοθέτησε το VAR; Μα φυσικά για να αποφεύγονται τα λάθη που αλλοιώνουν τα αποτελέσματα. Σ’αυτό συμφωνούν και όσοι θεωρούν πως ευνουχίζει την αυθόρμητη χαρά του γκολ. Προσοχή, λάθη εξακολουθούν να γίνονται, ακόμη κι από τους VAR, αλλά τα ποσοστά τους έχουν μειωθεί σημαντικά. Στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του ο Παναθηναϊκός αναφέρει: «Είναι η πέμπτη φορά που χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί το VAR για να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της ομάδας μας και να αποτραπεί η εις βάρος του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού αλλοίωση της βαθμολογίας». Και όλοι αναρωτιούνται «πού είναι το κακό;». Πρόκειται για πλεονασμό του προφανούς. Η ανακοίνωση θα είχε νόημα και το VAR συμμετείχε στην «αδικία» του Παναθηναϊκού».

Από το Blogger.