«Λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Αστέρα και Λεβαδειακό στη Τρίπολη

Ισόπαλο δίχως τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι της Τρίπολης ανάμεσα στον Αστέρα και τον Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι του Άκη Μάντζιου που έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 24′ εξαιτίας της αποβολής του Ριέρα με δεύτερη κίτρινη είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ιδίως στο πρώτο 45λεπτο αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι Βοιωτοί που έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα για σχεδόν 65′ λεπτά ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος, έφτιαξαν φάσεις αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Πήραν όμως έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. 

Το παιχνίδι είχε λιγοστές καλές στιγμές στη διάρκεια του. Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικές προς την αντίπαλη εστία.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 19′ όταν ο Κρεσπί βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Άλβαρες από τα αριστερά, έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι με τον Στογιάνοβιτς να απομακρύνει τη μπάλα με εντυπωσιακή επέμβαση.

Η φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο ήταν οι δύο κίτρινες που είδε ο Ριέρα σε ένα λεπτό. Αρχικά στο 23′ για ένα φάουλ στο χώρο του κέντρου και εν συνεχεία στο επόμενο λεπτό επειδή έβαλε το πόδι του να κόψει μια γρήγορη εκτέλεση φάουλ από πλευράς Λεβαδειακού.

Οι Αρκάδες παρά το αριθμητικό μειονέκτημα απείλησαν ξανά αρχικά στο 30′ με σουτ του Μπαράλες το οποίο έφυγε έξω και εν συνεχεία στο 41′ και πάλι με τον Κρεσπί αλλά το σουτ του επιθετικού του Αστέρα έφυγε εκτός εστίας.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βέλιτς έκανε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας του για να γίνει περισσότερο επιθετική και να ψάξει το γκολ. Εν μέρει τα κατάφερε αλλά δεν βρήκε σκορ…. Βέβαια και πάλι οι Αρκάδες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 48′ αλλά το σουτ του Σίτο από τα αριστερά έφυγε εκτός εστίας.

Ο Λεβαδειακός απείλησε στο 56′ όταν ο Μεχία έκανε το σουτ με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Τόρο που πέρασε επίσης σαν αλλαγή απείλησε δις στο 71′ και το 72′ με σουτ εκτός περιοχής αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Αστέρα ήταν εκεί για να μπλοκάρει τη μπάλα.

Το ίδιο έγινε και στο 78′ μετά από σουτ του Γιώργου Βρακά με το αριστερό προς την εστία του Αστέρα αλλά ο Παπαδόπουλος κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στην τελευταία ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης.

Aστέρας Τρίπολης (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνο, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (86' Σανταφέ), Κρεσπί (60' Γκαρντάφσκι), Σίτο (86' Mπερτόλιο), Ριέρα, Μπαράλες.

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Χάμοντ (46' Συμελίδης), Μεχία (80' Νταμπό), Βρακάς (80' Νίκας), Παναγιώτου (46' Βήχος 46'), Μουτίνιο, Λούα Λούα (60 Τορό), Δούμτσιος.

Από το Blogger.