Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα Ιωνικός - Ολυμπιακός

Ο Ιωνικός έχει υποδεχθεί τον Ολυμπιακό 17 φορές από το 1989-90 μέχρι σήμερα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League και δεν έχει επικρατήσει ποτέ σε καμία από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, τόσο την έδρα του, όσο και στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Στα παιχνίδια που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Ιωνικό, η ομάδα της Νίκαιας δεν έχει σκοράρει στα δέκα από τα δεκαεπτά, ενώ βρήκε γκολ μόνο στα δύο από τα οκτώ τελευταία μεταξύ τους.

Ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει στα 15 από τα 17 παιχνίδια και τα άλλα δύο έχουν τελειώσει ισόπαλα με το ίδιο σκορ (2-2). Το δημοφιλέστερο από τα σκορ είναι το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει επικρατήσεις τέσσερις φορές με αυτό το αποτέλεσμα. Ακολουθούν το 2-1 και το 2-0 που έχουν από τρεις εμφανίσεις.

Ο Αλέκος Αλεξανδρής και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβις είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Ιωνικό, αφού μετρούν από τέσσερα, ενώ πίσω τους βρίσκονται οι Προτάσοφ και Τζιοβάνι με τρία.

Ο Τζιοβάνι είναι ο μοναδικός που έχει σημειώσει χατ τρικ και αυτό έγινε στην ευρύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού. Στις 28 Νοεμβρίου 2004 οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 4-0 και το άλλο γκολ ήρθε από τα πόδια του Τζόρτζεβιτς.

Τα περισσότερα τέρματα σε μεταξύ τους αναμέτρηση είναι τα οκτώ και σημειώθηκαν στις 13 Μαΐου 2007 και στο 5-3 υπέρ του Ολυμπιακού. Τότε σκόραραν για τον Ιωνικό οι Νατσούρας, Φαμπίνιο, Μακόρ και για τους Ερυθρόλευκους οι Ριβάλντο (2), Οκκάς, Μπόρχα, Μενδινός.

17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

- ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 11-38

Από το Blogger.