«Κόλλησαν» στο 0-0 ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός

Ο ΠΑΣ και ο Ιωνικός έμειναν στο 0-0 με ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους καθώς από το 66' έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρομαό με δεύτερη κίτρινη. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια και τεράστια ευκαιρία με τον Μπάλαν, ενώ στο τέλος πίεσαν φλύαρα για το τρίποντο. Πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία φέτος για τον Ιωνικό που παραμένει αήττητος με τον Γρηγορίου στον πάγκο.

Με διάθεση άρχισαν το ματς οι δύο ομάδες, ο ΠΑΣ ήταν απειλητικός στο 10' με τον Ριένστρα και τον Μορέιρα, αλλά σταδιακά ο ρυθμός έγινε ισορροπημένος με προσεκτικό παιχνίδι από αμφότερους. Στο 27' ο Ριένστρα είχε ευκαιρία από αδράνεια της άμυνας του Ιωνικού, ενώ στο 29' ο Σούλης έδιωξε τη σέντρα του Ρουμπουλάκου. Ο Ιωνικός έλεγχε το παιχνίδι και στο 31' ο Μάντζης είχε σουτ που μπλόκαρε ο Σούλης. Όπως και ο Χουτεσιώτης σε προσπάθεια του Τζίνο στο 34'.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία είχε ο ΠΑΣ με τον Μπάλαν στο 42', με το πλασέ του να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη μετά από γύρισμα του Σόρια. Λίγο αργότερα ο Παμλίδης έπεσε άσχημα στο έδαφος και ο τραυματισμός του οδήγησε σε αντικατάσταση του παίκτη από τον Λώλη. Ο Παμλίδης έφυγε αμέσως για εξετάσεις σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο Καμπράλ που ήταν το νέο πρόσωπο για τον Ιωνικό στην επανάληψη είχε μεγάλη ευκαιρία στο 48', καθώς η κεφαλιά του μετά τη σέντρα του Μύγα αποκρούστηκε από τον Σούλη. Την ευκαιρία της χρονιάς έχασε ο Μπάλαν στο 59' αστοχώντας στο κενό τέρμα μετά το γύρισμα του Πήλιου, αλλά αν έμπαινε γκολ ίσως να ακυρωνόταν για οφσάιντ.

Στο 64' ο Κάνιας είχε άστοχο αριστερό σουτ, ενώ στο 65' ο Μπάλαν αστόχησε από καλή θέση μετά από κλέψιμο του Λώλη στον Ρομαό. Ο παίκτης του Ιωνικού είχε κάνει μαρκάρισμα στον αντίπαλό του και ο Μανούχος τον απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη!

Ο Γρηγορίου έκανε αμέσως αμυντική αλλαγή μετά την αποβολή του αρχηγού του, αλλάζοντας και τον σέντερ φορ του για περισσότερη πίεση ψηλά. Με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να αξιοποιήσει την αριθμητική υπεροχή. Στο 74' καλό σουτ του Μορέιρα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 77' τον σταμάτησε ο Μύγας πριν από την τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ άρχισε να πιέζει πολύ για το γκολ με τον Χουτεσιώτη να διώχνει σέντρες του Μορέιρα και του Καραχάλιου, ενώ σε αντεπίθεση με τον Σεμπά ο Ιωνικός πήγε να απειλήσει με μακρινό σουτ στο 85'. Φουλ επίθεση στο τέλος για τον ΠΑΣ με Λεό Μπατίστ και Τζίμα και τον Ιωνικό σε μαζική άμυνα. Στο 90' ο Μπακαδήμας δοκίμασε από μακριά με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει σε ετοιμότητα. Φωνές από τον ΠΑΣ στο τέλος για το χρόνο των καθυστερήσεων, αλλά και για ένα πέσιμο του Λεό Μπατίστ που πάντως δεν ήταν πέναλτι. Στην τελευταία φάση ο ΠΑΣ είχε το δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Τζίμα μέσα από την περιοχή.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (86' Τζίμας), Ριένστρα (55' Ριένστρα), Παμλίδης (45' λ. τρ. Λώλης), Μορέιρα (86' Λεό), Μπάλαν.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Ρουμπουλάκου, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς, Φαντιγκά (46' Καμπράλ), Κάνιας, Λοβέρα (68' Αντούνες), Σεμπά, Μάντζης (74' Μάνος, λ. τρ. 90+1' Μπουένα).

Από το Blogger.