Κουτσιαύτης: «100 στους 100 διαιτητές θα ακύρωναν το γκολ του Βρουσάι!»

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης τόνισε στην εκπομπή «Total Football» πως το γκολ του Βρουσάι θα ακυρωνόταν από 100 στους 100 διαιτητές, καθώς και ότι η αποβολή του Παπασταθόπουλου ήταν σωστή.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Total Football»:

Για το γκολ του Βρουσάι: «Βλέπουμε έναν παίκτη του Ολυμπιακού που είναι σε θέση οφσάιντ, διεκδικεί την μπάλα κι ένας συμπαίκτης του την παίρνει και σκοράρει. Ξεκάθαρα ο παίκτης του Ολυμπιακού επιδρά με την κίνησή του στον αντίπαλο. Διεκδικεί ξανά την μπάλα με υποψία φάουλ και μετά μπαίνει το γκολ. Ο κανονισμός λέει ξεκάθαρα ότι ένας παίκτης που είναι σε θέση οφσάιντ τιμωρέιται για αυτό όταν ενεργεί στο παιχνίδι. Εδώ επιδρά στον αντίπαλο γιατί πηδά μαζί του και υπάρχει επαφή. Και να μην υπήρχε επαφή, πάλι θα ήταν οφσάιντ. Είναι μια πολύ εύκολη φάση, διδάσκεται σε όλα τα σεμινάρια της UEFA. 100 στους 100 διαιτητές θα έδιναν οφσάιντ. Ο βοηθός βρίσκεται σε λάθος θέση κι αυτή του η απόφαση έχει δημιουργήσει όλον αυτόν τον χαμό. Αν έδειχνε εξ΄ αρχής το οφσάιντ, θα είχε τελειώσει η υπόθεση».

Για την δεύτερη κίτρινη του Παπασταθόπουλου: «Δεν υπάρχει κάρτα για το χέρι, αλλά για υποσχόμενη επίθεση. Το οπτικό επίπεδο είναι καλό, είναι υποσχόμενη επίθεση, σωστή η απόφαση του διαιτητή για δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όταν το χέρι εκτείνεται οριζόντια πέρα από το σώμα, δεν είναι χέρι στήριξης».

Για την κάρτα στον Μαρινάκη: «Οι διαιτητές δείχνουν πειθαρχικές ποινές μόνο στα πρόσωπα που βρίσκονται στο Φύλλο Αγώνος. Στα χρόνια τα δικά μου ο Μαρινάκης δεν βρισκόταν ποτέ στο Φύλλο Αγώνος, δεν μπορούσε να δεχτεί κάρτα. Το δείχνουμε για εκπαιδευτικούς λόγους».

Για την διακοπή στην πτώση του Κουρμπέλη: «Βλέπουμε το σημείο που σταματά το παιχνίδι, είναι πολύ λάθος. Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, όμως όταν μια ομάδα αναπτύσσει επιθετική ενέργεια είναι μια λανθασμένη απόφαση. Έπρεπε να αξιολογηθεί ο τραυματισμός όταν τελείωσει η φάση. Για λόγους διαχείρισης, μπορούσε να σταματήσει το παιχνίδι αργότερα».

Από το Blogger.