Νέο πλάνο με τη συμμετοχή 60-80 ομάδων για την European Super League

Λίγες μέρες μετά την απόφαση ισπανικού δικαστηρίου που τονίζει ότι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν μπορούν να τιμωρηθούν από την UEFΑ για το θέμα της European Super League, η εταιρεία που εργάζεται με αυτά τα τρία κλαμπ για την προώθηση της νέας λίγκας παρουσίασε το νέο, ανοιχτό πλέον για όλους, πλάνο.

Τον Απρίλιο του 2021 είχε γίνει χαμός αλλά η UEFA κατάφερε πολύ γρήγορα να αποφύγει το μοιραίο για αυτή, αφού οι αγγλικές ομάδες έκαναν πίσω.

Οι Ρεάλ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα επιμένουν όμως και έχουν, πλέον, μαζί τους και δεκάδες ευρωπαϊκές ομάδες.

Αυτό ανακοίνωση η Α22, η εταιρεία που έχει αναλάβει την προώθηση της European Super League, παρουσιάζοντας το νέο πλάνο. Ένα νέο πλάνο, το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή 60-80 ομάδων, με την Α22 να υποστηρίζει ότι είναι πάνω από 50 αυτές που έχουν ήδη ταχθεί υπέρ του σχεδίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανάλογα με τις επιδόσεις τους στο πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει και τώρα με τις διοργανώσεις της UEFA. Η διαφορά, όμως, είναι ότι με τη European Super League προβλέπονται πολύ περισσότερα λεφτά για κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει, σε σχέση με αυτά που παίρνει από τις διοργανώσεις της UEFA.

Λεπτομέρειες, πάντως, για το πώς θα χωριστούν οι ομάδες σε αυτές τις 14 κατηγορίες, με το πλάνο να προβλέπει προβιβασμούς και υποβιβασμούς, δεν έγιναν γνωστές. Έγινε, όμως, γνωστό ότι η κάθε ομάδα θα παίζει ετησίως μίνιμουμ 14 παιχνίδια.

Περισσότερα, δηλαδή, από ό,τι είναι το μίνιμουμ στις διοργανώσεις της UEFA.

Από το Blogger.