Ματίας Αλμέιδα: «Είναι ευτυχισμένοι αυτοί που πιστεύουν, χωρίς να χρειάζεται να δουν»

Για το δέσιμο που έχει αποκτήσει με την ΑΕΚ μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα μετά τη νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet. Ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που έδειξε στους παίκτες του, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί την πρόκριση εξασφαλισμένη.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

-Για το αν ήταν ρίσκο οι αλλαγές που έκανε στην 11άδα: «Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Ευχαριστώ για την ερώτηση… Στη ζωή μου από τα 15 μου παίρνω ρίσκα. Όταν αποφάσισα να αφήσω το σπίτι των γονιών μου, 15 ετών, ήταν το πρώτο μου ρίσκο. Στα πρώτα μίτινγκ με τους παίκτες μου, είπα ότι πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Οπότε αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να είμαι συνεπής στη δουλειά μου. Ειδα σχόλια που με στεναχώρησαν. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν το πιστεύουν. Αν είχαμε χάσει το παιχνίδι μπορεί να μου… έπαιρναν το κεφάλι. Πιστεύω στα πρότζεκτ. Αν κάποιος δεν πιστεύει σε μένα είναι επειδή δεν με γνωρίζει. Με απασχολεί να με πιστεύουν οι παίκτες που κάνουμε προπόνηση. Ξέρω γιατί είναι έτοιμοι… Αν λέω ότι πιστεύω στο γκρουπ, πρέπει τα λόγια να τα κάνω έργα. Είναι η εμπιστοσύνη που έχω σε καθέναν ξεχωριστά. Δεν κάνω σε κάποιους παίκτες προπόνηση για να είναι απλά στο ρόστερ, αλλά να συμμετέχουν. Η αλήθεια είναι ότι είδα πολλά σχόλια. Κάποια στιγμή δεν καταλάβαινα πολλά… Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι λυπηρό και στενάχωρο κάποιες φορές».

-Για το αν περίμενε τέτοιο σκορ: «Δεν ήταν εύκολο. Ηταν αρκετές οι φορές που μου είπατε ότι σας έκανε εντύπωση που η ομάδα παίζει στο Κύπελλο έχει ίδια ένταση με αυτή που παίζει στο πρωτάθλημα. Και απόψε πάλι αυτή η ομάδα έβγαλε ένταση, όπως αυτή η 11άδα που παίζει στο πρωτάθλημα. Άλλη μια φορά θέλω να τους ευχαριστήσω που έπαιξαν τόσο καλά και κατάλαβαν ότι είχαμε πει. Πολλές φορές για να πετύχεις μπορεί να μην τηρήσεις το λόγο σου! Εμείς οι προπονητές είμαστε εδώ για να δείξουν ότι τα λόγια μπορούν να γίνουν έργα. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να χάσεις, να κερδίσεις, να έρθεις ισοπαλία, αλλά μπορεί να υπάρξουν συνέπειες. Αφιερώνεις χρόνο και δουλειά σε αυτό που κάνεις. Πάντα εμείς οι προπονητές κάνουμε λάθη. Πάντα όμως ψάχνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Θέλω να δείχνω εμπιστοσύνη σε αυτούς που προπονώ. Η ομάδα μου άρεσε».

-Για το αν η ΑΕΚ είναι φαβορί μετά το 3-0: «Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι. Πρέπει να πάμε να κάνουμε ένα παρόμοιο παιχνίδι με το αποψινό και να έχουμε νοοτροπία σαν να είναι 0-0. Ο αντίπαλος είναι μεγάλος. Εχουν έναν μεγάλο προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Ολοκληρώθηκε απλά ένα μέρος των δυο παιχνιδιών. Οπότε ηρεμία τώρα… Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και θα δούμε τη ρεβάνς όταν έρθει η ώρα».

-Για το κλίμα στο γήπεδο: «Εγω πλέον είμαι μέρος αυτής της ατμόσφαιρας. Γι’ αυτό και ανανέωσα το συμβόλαιό μου για πολλά χρόνια. Αισθάνομαι σαν να βρήκα τον τόπο μου! Ειμαι ευτυχισμένος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας. Σίγουρα σε βάθος χρόνου θα δείξω περισσότερο πως είμαι ως άνθρωπος, για να μπορούν να με καταλάβουν περισσότερο κάποιες φορές…»

Για το αν θα ήθελε να αφιερώσει κάτι σε ανθρώπους που ήρθαν από άλλες περιοχές κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες: «Ευγνωμονώ τον κόσμο που έρχεται. Ειδικά εκτός Αθήνας. Αυτό το στάδιο έχει μία μοναδική ενέργεια. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε αμφιβολίες. Πριν γίνω παίκτης ήμουν οπαδός. Και ως οπαδός ποτέ δεν προσέλαβα κάποιον παίκτη. Αυτή η ενέργεια μεταδίδεται. Χθες έβλεπα όλα αυτά τα σχόλια και έμπαινα στη θέση των παικτών. Εγώ έχω μία ιστορία στο ποδόσφαιρο… Έβαζα τον εαυτό μου στη θέση τους και έλεγα πόσο σκληρό είναι όσα γράφονται και ακούγονται. Είμαστε συνηθισμένοι! Νιώθω βέβαια πολύ δεμένος με τον κόσμο της ΑΕΚ. Απολαμβάνω το γήπεδο γεμάτο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και το σταφ μου το ζούμε όλοι το ίδιο έντονα. Και κάτι τελευταίο: Υπάρχει μία φράση που τη διάβασα στην Βίβλο: “Είναι ευτυχισμένοι αυτοί που πιστεύουν, χωρίς να χρειάζεται να δουν”».

-Για τη διαχείριση του Γαλανόπουλου: «Αυτή τη φορά θα κάνω ένα ατομικό σχόλιο: Όταν ήρθαμε εμείς ο Γαλανόπουλος ερχόταν από έναν τραυματισμό που εσείς ξέρετε καλύτερα. Είναι ένας παίκτης με αντίληψη και ποιότητα από τους καλύτερους. Προσπαθούμε να τον χειριστούμε ανάλογα με το πώς του το επιτρέπει ο αστράγαλός του, ώστε όποτε καλείται να βοηθήσει την ομάδα, να μην υποφέρει. Και πραγματικά το απολαμβάνει. Όταν τελειώνουν τα ματς, ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω να επανέλθει από τους υπολοίπους. Είναι ένας μεγάλος παίκτης».

Από το Blogger.