Χριστοδουλόπουλος... πέντε αστέρων

Μια ασύλληπτη επίδοση σημείωσε το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023 ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη Stoiximan Super League με τον Άρη.

Ο Έλληνας μέσος είχε ήδη αγωνιστεί στους τέσσερις από τους πέντε μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της κατηγορίας που καταφέρνει να αγωνιστεί και στους πέντε.

Στις 15 Μαΐου 2005 είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πόντου και αγωνίστηκε για 90 λεπτά. Συνολικά είχε 57 συμμετοχές και 8 γκολ με τον ΠΑΟΚ στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Από το καλοκαίρι του 2008 συνέχισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου 2008 στην αναμέτρηση Άρης – Παναθηναϊκός 1-2. Με τους Πράσινους αγωνίστηκε σε 90 αναμετρήσεις και σημείωσε 15 τέρματα.

Ακολούθησε στο πέρασμα του από την Ιταλία και τον 2016-17 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 σε εντός έδρας 0-0 με τον Ηρακλή. Με του Κιτρινόμαυρους έπαιξε σε 57 αγώνες και σημείωσε 12 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2018 ακολούθησε ο Ολυμπιακός και στις 26 Αυγούστου 2018 έκανε το ντεμπούτο του στην εντός έδρας νίκη των Ερυθρολεύκων με 1-0 επί του Λεβαδειακού, όπου ήταν και ο σκόρερ της αναμέτρησης. Με τον Ολυμπιακό είχε 23 παιχνίδια και 4 γκολ.

ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει καταφέρει όχι μόνο να αγωνιστεί με όλους τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά έχει σημειώσει γκολ και στις τέσσερις ομάδες με τις οποίες είχε περάσει.

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΥ

Μέχρι τώρα το απόλυτο ρεκόρ το είχε ο Δημήτρης Μάρκος, αφού είχε αγωνιστεί στις τέσσερις από τις πέντε μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Η πρώτη συμμετοχή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον Άρη, τον φέρνει στην κορυφή αφού αρχικά είχε ισοφαρίσει και πλέον ξεπερνά τον Δημήτρη Μάρκο που είχε αγωνιστεί κατά σειρά σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ.

Στην λίστα υπάρχουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στις τρεις από τις πέντε ομάδες και σε αυτή βρίσκονται οι Τάσος Μητρόπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης, Κόφι Αμπονσά, Γιώργος Θεοδωρίδης, Ίλια Ίβιτς, Βλάνταν Ίβιτς, Παντελής Καφές, Έργκους Κάτσε, Γιαννάκης Οκκάς, Κώστας Κατσουράνης, Κώστας Φρατζέσκος, Κώστας Χαλκιάς, Χρήστος Μπούρμπος, Βάλτερ Βάγκνερ, Βίκτορ Βιτόλο.

Από το Blogger.