Μπρινιόλι: «Μας πέταγαν καρότα στο γήπεδο – Με ΑΕΚ έριξαν βόμβες στην εστία μου»

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι μιλώντας στη στην «Gazzetta dello Sport», παρομοίασε τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς με την Μίλαν του Πιόλι και μίλησε για τα όσα έχει ζήσει στην Ελλάδα.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στην «Gazzetta dello Sport»:

– Πώς είναι το ποδόσφαιρο στην Αθήνα;

«Το επίπεδο έχει σαφώς βελτιωθεί σε σύγκριση με πέρυσι. Οι ομάδες που δίνουν μάχη κόντρα στην κυριαρχία του Ολυμπιακού αυξήθηκαν. Η 5άδα της κατηγορίας, αν έπαιζε στην Ιταλία, θα εξασφάλιζε την παραμονή. Το πρόβλημα είναι ότι πέρα από τις τρεις ομάδες της Αθήνας και τις δύο της Θεσσαλονίκης, οι άλλες 8-9 δυσκολεύονται. Στην Ελλάδα τα τηλεοπτικά δικαιώματα φέρνουν λιγότερα χρήματα από την Ιταλία. Μπορεί να γίνουν συμφωνίες με μία από τις δύο τηλεοπτικές εταιρείες της χώρας, αλλά αναλογικά μιλάμε για χαμηλότερα έσοδα. Εδώ, αν δεν είσαι από τις ομάδες της Αθήνας, είναι δύσκολο να σκεφτείς να ξοδέψεις δύο εκατ. ευρώ για έναν παίκτη».

– Πως θα πεις σε έναν Ιταλό για ένα ντέρμπι της Αθήνας;

«Μπορείτε να αναφερθείτε σε ό,τι συμβαίνει στις εξέδρες. Ήμασταν στην έδρα του Ολυμπιακού, υπάρχει θερμή ατμόσφαιρα κάθε φορά. Πέταξαν μερικά καρότα στο γήπεδο. Εκτίμησα και τα καρότα, λαμβάνοντας υπόψη ότι στο άλλο ντέρμπι, κόντρα στην ΑΕΚ, έπεσαν βόμβες κοντά στην εστία μου».

– Μπορείς να μας πεις το όνομα ενός συμπαίκτη σου που προτείνεις για την Serie A;

«Μπερνάρ, χωρίς αμφιβολία. Το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Επαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Βραζιλία. Από όλο το ελληνικό πρωτάθλημα, λέω ότι ο Κωνσταντελιάς μπορεί να έχει τεράστια έκρηξη στην καριέρα του. Ξέρω ότι τον θέλει η Μίλαν».

– Πώς είναι ο αέρας στην πράσινη πλευρά της Αθήνας; Μπορείς να κατακτήσεις το πρωτάθλημα;

«Ούτε εμείς αλλά ούτε ο Σύλλογος περιμέναμε ότι θα βρισκόμασταν στην κορυφή στα τέλη Φεβρουαρίου. Πέρυσι πήραμε το Κύπελλο, περάσαμε στα προκριματικά της Conference League, αλλά αποκλειστήκαμε αμέσως. Το 2023 είχαμε στόχο να βελτιωθούμε. Αν όντως κατακτήσουμε τον τίτλο θα είναι ένα θαύμα. Κατά μία έννοια, αυτή η σεζόν είναι μια επιβεβαίωση της προόδου που υπάρχει από πέρυσι. Αναλογικά, βλέπω τον Παναθηναϊκό ως την Μίλαν του Στέφανο Πιόλι. Προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται και καλείται να επιβεβαιώσει ό,τι καλό έγινε την περασμένη χρονιά μετά από σερί δύσκολες σεζόν».

– Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις αν ο Παναθηναϊκός πάρει τον τίτλο;

«Τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Σκεφτείτε ότι δυσκολεύομαι να κάνω έστω και δύο χιλιόμετρα, οπότε θα ήταν κάτι τεράστιο».

– Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς το γκολ που πέτυχες κόντρα στον Ντοναρούμα στο ματς με την Μίλαν, προσπάθησες να σκοράρεις και στην Ελλάδα;

«Ναι, το παραδέχομαι. Στο ντέρμπι του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό χαναμε με ένα γκολ και είχαμε φάουλ στα πλάγια. Ήμουν ήδη στην περιοχή έτοιμος να διεκδικήσω την κεφαλιά, όμως ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR και μετέτρεψε το φάουλ σε πέναλτι. Ήταν καλύτερα έτσι».

– Τι διαλέγεις, πίτσα ή πίτα γύρο;

«Πίτσα, χωρίς αμφιβολία. Εκτιμώ όμως το τζατζίκι και το σουβλάκι. Η ελληνική κουζίνα δεν είναι κακή. Αρκεί που δεν φτιάχνουν ζυμαρικά. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

– Θέλεις να κατακτήσεις το πρωτάθλημα και μετά να παίξεις στο Champions League. Ποιον θα ήθελες να αντιμετωπίσεις στη φάση των ομίλων;

«Από τους Ιταλούς, μια από τις δύο ομάδες του Μιλάνο. Το Champions League στο San Siro είναι το πιο κοντινό πράγμα στον Παράδεισο. Αλλά από τα άλλα μεγάλα club, λέω Μπαρτσελόνα. Δεν έχω πατήσει ποτέ το χορτάρι στο Camp Nou».

Από το Blogger.