Ο Ολυμπιακός φέρνει προπονητή από τη Premier League!

Το… deadline σε Μίτσελ και η έκπληξη στη λίστα με τον διάδοχό του! Γιατί παραμένει στον πάγκο ο Ισπανός προπονητής, μέχρι πότε θα κάτσει και γιατί και η αναζήτηση για τον επόμενο, που ήδη έχει ξεκινήσει. Τα τρία ονόματα που έχουν ξεχωρίσει.  

Μπορεί να υπήρχαν πολλά σενάρια που ήθελαν τον Μίτσελ να αποχωρεί άμεσα από τους Ερυθρόλευκους μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αποτέλεσμα που λογικά τον πετάει… εκτός συνέχειας του θεσμού παρά τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκης, όμως μέσα στις επόμενες μέρες φαίνεται ότι το κλίμα άλλαξε. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα βγαίνουν μέσα από τους Πειραιώτες οι άνθρωποι της ΠΑΕ αποφάσισαν να πάνε με τον Ισπανό τεχνικό μέχρι το τέλος της σεζόν, αν φυσικά τα πράγματα συνεχιστούν φυσιολογικά γιατί παράδειγμα μια νέα… γκέλα με τον Παναιτωλικό σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα. Βασική αιτία της νέας θέσης των Ερυθρολεύκων είναι το γεγονός ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει μπροστά της αρκετά ντέρμπι κάτι που σίγουρα θα κάνει έναν νέο τεχνικό να το σκεφτεί πολύ αν θα επέλεγε να έρθει και να μπει στα… βαθιά με το καλημέρα και σε μια υποτιθέμενη αποτυχία να χρεωθεί αυτός το άσχημο αποτέλεσμα.

Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, ότι ο Μίτσελ παραμένει στο Λιμάνι, όμως με… αστεράκι μιας και πλέον δεν έχει κανένα άλλο “κανονάκι” να χάσει στη συνέχεια, όμως παράλληλα η εξέλιξη αυτή δεν έχει κάνει τους Πειραιώτες να μην είναι σε αναζήτηση νέου τεχνικού για το προσεχές καλοκαίρι. Μάλιστα οι πρώτες φήμες έχουν φέρει στο προσκήνιο τρία ονόματα σαν τα επικρατέστερα αυτή τη στιγμή ώστε να αναλάβουν τον Ολυμπιακό. Το πρώτο, φυσικά, δεν είναι άλλο από τον Μαρθελίνο που όπως έχουμε πει ξανά είναι η… καψούρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από την Μπιλμπάο και πλέον δεν περιμένει κάτι από την Εθνική Ισπανίας, αιτία που δεν είχε προχωρήσει το φθινόπωρο η συνεργασία των δύο πλευρών.

Παράλληλα ένα όνομα… έκπληξη ακούστηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες  για τον πάγκο των Ερυθρόλευκων και αυτό δεν είναι άλλο από του Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός με τον… εκρηκτικό χαρακτήρα ξέρει τα κατατόπια στην χώρα μας, μιας και για περίπου 6 μήνες, το 2014, ήταν προπονητής στον ΟΦΗ, όμως μετά από αυτό και ο ίδιος έχει αλλάξει. Η παρουσία του σε Μίλαν, Νάπολι και Βαλένθια, που αποχώρησε πριν μερικές μέρες τον έχουν κάνει πιο έμπειρο και καλύτερο στο διαχείριση του υλικού που έχει, ενώ η πειθαρχία σε όλα τα κλαμπ που έχει βρεθεί είναι το βασικό, κάτι που σίγουρα χρειάζεται στο Λιμάνι. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ιταλός τεχνικός ήταν αυτός που έφερε στην Νάπολι τίτλο μετά το 2014 μιας και με τους Παρτενοπέι κατέκτησε το Κύπελλο το 2020.

Το τρίτο όνομα που έκανε την εμφάνισή του είναι αυτό του Αμερικανού Τζέσε Μαρς, που πριν μερικές μέρες αποχώρησε από τον πάγκο της Λιντς. Ο 49χρονος τεχνικός κατάφερε και έφτιαξε το όνομά του στην πατρίδα του όταν σαν τεχνικός της Ρεντ Μπουλ της Νέας Υόρκης είχε δείξει σπουδαία πράγματα κάτι που τον έστειλε στον πάγκο της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Εκεί τα δύο χρόνια που έμεινε κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα και κύπελλα, ενώ παράλληλα έκανε το… άλμα αναλαμβάνοντας το 2021 την Λειψία. Με τους Ταύρους τα πράγματα δυσκόλεψαν με αποτέλεσμα να απολυθεί μετά από 6 μήνες, ενώ και στην Λιντς δεν κατάφερε να την βγάλει από το… τέλμα στο οποίο βρίσκεται και μετά από έναν περίπου χρόνο παρουσίας στο Γιορκσάιρ αποχώρησε έχοντας σε 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις 7 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 11 ήττες.

Όπως και να χει μέχρι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει και άλλες περιπτώσεις, όμως το σίγουρο είναι ότι θα κοιτάξει ώστε να βρεθεί μια λύση ώστε να μπορέσει η ομάδα να γυρίσει… σελίδα και να επιστρέψει στις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: sportdog.gr

Από το Blogger.