Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα ΑΕΚ - Λεβαδειακός

Η απουσία του Λεβαδειακού από την Α’ Εθνική/Stoiximan Super League μέχρι το 2005-06, βάζει την τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 19 Μαρτίου 1995, όταν η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 και είχε ως σκόρερ τους Τσιάρτα, Κωστή, Σαραβάκο και Αγορογιάννη.

Η ΑΕΚ είχε κρατήσει το απόλυτο στα πρώτα έντεκα παιχνίδια της με τον Λεβαδειακό και είχε ισάριθμες νίκες και μάλιστα με την ομάδα της Βοιωτίας να μην βρίσκει γκολ στις πέντε από αυτές.

Στις 24 Νοεμβρίου 2012 ο Λεβαδειακός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ΑΕΚ με γκολ του Ναπολεόνι στο 81ο λεπτό, σε μια αναμέτρηση που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ εκείνη την σεζόν δημιούργησε ένα κενό και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πάλι το 2015-16, με τον Λεβαδειακό να επικρατεί 2-1 πάλι στο ΟΑΚΑ. Αυτές είναι οι μοναδικές νίκες της ομάδας της Βοιωτίας με γηπεδούχο την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ μετρά εννέα διαδοχικά παιχνίδια με νίκη ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, ο οποίος δεν έχει καταφέρει ούτε να σκοράρει σε αυτή τη σειρά των αγώνων.

Δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που να είχε δημιουργήσει παράδοση απέναντι στον Λεβαδειακό και η ποικιλία των σκόρερ είναι μεγάλη, αλλά υπάρχουν αρκετοί που βρήκαν δίχτυα δύο φορές στην ίδια αναμέτρηση. Η λίστα άνοιξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι των δύο ομάδων, όπου ο Νίλσεν στις 3 Απριλίου 1988 σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ των Κιτρινόμαυρων. Ακολούθησε στην επόμενη σεζόν ο Σαβέβσκι, και οι Αλεξανδρής, Μαντούκα, Λεονάρντο, Μπακασέτας την συμπλήρωσαν στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ βρίσκει συνήθως μεγάλα σκορ απέναντι στον Λεβαδειακό και είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μια από τα τις 14 νίκες είναι με 1-0. Η δημοφιλέστερη είναι το 4-0 με τρεις εμφανίσεις.

16 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

14 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

- ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 42-10

Από το Blogger.