Το πειθαρχικό όργανο της Super League έπραξε το σωστό! - Κανονικά θα διεξαχθεί το ματς Ατρόμητος - ΑΕΚ!

Το πειθαρχικό όργανο της Super League δικαίωσε τον Ατρόμητο για την αναβολή στο ματς του Περιστερίου λόγω «έλλειψης υπαιτιότητας» κι αποφάσισε τον επανορισμό του αγώνα με την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, στην ένσταση που είχε καταθέσει η ΑΕΚ και είχε αποφασίσει την αναβολή της αναμέτρησης ο διαιτητής Μανούχος, οι Περιστεριώτες δικαιώθηκαν λόγω «έλλειψης υπαιτιότητας» κι αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η αναμέτρηση με την Ένωση. Η επιτροπή αποφάσισε σε πρώτο βαθμό να μην κριθεί το ματς στα χαρτιά ενώ εξυπακούεται ότι οι Περιστεριώτες δεν τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών.

Από εκεί και πέρα, η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας με ένα σκεπτικό 25 σελίδων εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να ξαναγίνει ο αγώνας, κάνοντας -εν μέρει- δεκτές και τις πρόσθετες παρεμβάσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στην εκδίκαση της περασμένης Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση είναι εφέσιμη, δικαίωμα που αν αποφασίσει να ασκήσει η ΑΕΚ θα φέρει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ενώ το θέμα μπορεί να φτάσει μέχρι και στο Διεθνής Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Αναλυτικά η απόφαση:

ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την εγκαλούμενη από την αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση λόγω έλλειψεης υπαιτιότητας.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την υπό στοιχείο Β’ ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει τις ως άνω πρόσθετες παρμεβάσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να επανοριστεί ο αγώνας που δεν διεξήχθη στην Αθήνα, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στις 5/2/23 και ώρα 17:30 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE Ελλάδα της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΕ ΑΕΚ με γηπεδούχο την ομάδα της πρώτης από τις δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του καταβληθέντος από την ενιστάμενη παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής.

ΚΡΙΘΗΚΕ και αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίασή του, στις 14/2/23.

Από το Blogger.